“Isusovi učenici” na putu svetosti

“Isusovi učenici” na putu svetosti

Petak, 23. 3. 2012.

VRGORAC: Tridesetak PMI od 5. do 8. razreda „Isusovi učenici“ u prijepodnevnim satima 24.3. 2012., na prijedlog naše časne s. Eduarde Marić, sastali su se u samostanu sestara SMI u Vrgorcu. Ovaj susret u vidu duhovne obnove vodila je s. Vesna Mateljan. Započeli smo uz molitvu, pjesmu i razmišljanje u lijepoj kapelici u kojoj dominira veliki krIž s kojega nas gleda Isus. Promatrajući Isusa na križu mogli smo se bolje uživjeti u njegove trenutke patnje. Tema susreta bila je: „ Isusova pratnja na putu svetosti“


Razmišljali smo o SB Josipu Stadleru, njegovu djetinjstvu i mladosti, te njegovoj brizi za siromahe, osobito napuštenu djecu. Zaključili smo da je na svim njegovim životnim putovanjima imao dobru pratnju, a to je Isus. 

Isus i k nama dolazi u naše obitelji, u školu i na igrališta. Treba ga prepoznati i dopustiti da se druži s nama. Tako ćemo i mi postati sveti. Znamo da sveci žive među nama, ali oni su obično neopaženi. Kad smo malo bolje razmislili shvatili smo da ima svetaca među PMI, među našim kolegama u školi, nastavnicima, u našoj obitelji. I mi želimo biti sveti, a za to je tako malo potrebno: Imati djetinje srce prema Bogu, a materinje prema bližnjemu, sebe stavljati na zadnje mjesto i to je to.

Ovi korizmeni dani su dobra prigoda da Isusu darujemo sebe.

Naše druženje nastavili smo u blagovaonici časnih sestara gdje smo imali zabavni dio, ali opet u duhu ovoga korizmenog vremena. Završili smo s radionicom i slatkom okrepom koju su nam priredile časne. 

Nakon trosatnog druženja, osjetili smo radost i veću povezanost između sebe i naših časnih sestara.

  Vijesti - Sve