Vrgorački PMI primili Statute

Vrgorački PMI primili Statute

Subota, 24. 3. 2012.

VRGORAC: Već duže vremena spremamo se za ovaj događaj: primanje Statuta PMI. Samom tom činu prethodila je korizmena duhovna obnova u samostanu Imaculata u Vrgorcu koju je vodila s. Vesna Mateljan. Kapelica je danas bila premalena. Molitvom smo započeli ovo naše druženje. U našim Statutima stoji da PMI trebaju svakodnevno čitati Sveto pismo i osluškivati Božja nadahnuća.


I mi smo danas imali priliku pročitati po jedan mali biblijski odlomak i tekst primijeniti na vlastiti život. Bili su to zaista blagoslovljeni trenuci za nas. Učinilo nam se da nam je Duh Sveti ponudio Riječ koja je baš nama osobno upućena i to u ovom trenutku. Potekla je i po koja suza radosnica zbog Božje blizine. 

Razmišljali smo o povezanosti s Bogom kroz molitvu. Molitva bi trebala biti i naš najvažniji posao, kao što je rekao Stadler sestrama Služavkama maloga Isusa, a od sada smo i mi njihove suradnice u služenju Bogu i ljudima. S. Vesna nas je potakla kako naša povezanost s Bogom može biti trajna i kako naše jednostavne molitve mogu postati dio naše naravi. Kao što je Stadler imao veliko pouzdanje u Boga i mi ćemo nastojati da sve stavimo u ruke Božje. 

Nakon molitve, razmišljala, dobrih odluka izmolili smo molitvu za proglašenje blaženim SB. Josipa Stadlera. Prisjetili smo se da sutra počinje velika devetnica za Božić koju želimo zajedno obavljati, a i to da je Blagovijest blagdan PMI.

U našoj župnoj crkvi čekao nas je župnik fra Petra Vrljičak i naša dječica koja su sa s. Eduardom Marić, našom voditeljicom, pjevala kod sv. mise.

Župnik se u propovijedi osvrnuo na zadaću PMI, a to je služenje najprije u našoj obitelji i našim bližnjima. Iako smo svi mi već aktivni članovi naše župne zajednice, župnik nas je potakao da ubuduće budemo još revniji. Pročitao je nakon propovijedi naša imena, a mi smo izlazili pred oltar gdje nam je s. Vesna uručila Statute. Zatim smo izrekli svoju molitvu malom Isusu da nam pomogne izvršiti sve ono što od nas ovi Statuti traže i da imamo srce puno ljubavi za Isusa i sve ljude osobito potrebne i nevoljne.

Nakon sv. Mise u župnoj dvorani smo se družili i slasticama okrijepili. 

Kao PMI još više ćemo zajedno s našom s. Eduardom raditi na dobrobiti naše župne zajednice.

PMI Vrgorac

  Vijesti - Sve