Proslava patrona Društva PMI - Blagovijest

Proslava patrona Društva PMI - Blagovijest

Subota, 24. 3. 2012.

U korizmenom smo vremenu kada je cijela Crkva zagledana u križ Kristov. No jedno je to Otajstvo od jaslica do križa koje se započelo ostvarivati u našoj ljudskoj povijesti u tišini Nazareta. U tom duhu Prijatelji Maloga Isusa predvođeni sestrama SMI i animatorima u danima od 22. do 24. ožujka okupljali su se u svojim župnim crkvama kako bi se duhovno pripremili za proslavu Patrona Društva, blagdana Blagovijesti. Kroz meditaciju, euharistijsko klanjanje i osobnu molitvu uranjali su u Božju veličinu koja je tako jednostavno zasjala u Marijinom potpunom predanju i raspoloživosti za vršenje Božje volje. 


Tako duhovno pripremljeni Prijatelji Maloga Isusa na području Zagrebačke provincije okupili su se na više mjesta, kako je kojoj zajednici bilo moguće. U Kotoribi su se okupili u nedjeljno poslije podne 25. ožujka. Zajednicu su posjetile s. Emanuela Pečnik kao pročelnica Vijeća i s. Viktorija Predragović, članica Vijeća. S njima su sudjelovale u molitvi. Na kraju susreta okupljeni PMI-a obnovili su svoja obećanja i svakom članu s. Emanuela je uručila člansku iskaznicu.

Liturgijska proslava Blagovijesti bila je 26. ožujka pod geslom Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po riječi Tvojoj. Koliko je bilo moguće članovi Društva okupili su se zajedno. Za PMI-a koji žive i djeluju u Zagrebu (Dubrava, Maksimir, Stenjevec, Trnovčica, Utrine, Zaprešić) liturgijska proslava bila je u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Stenjevcu. Meditativni program kao pripremu za euharistijsko slavlje pripremila je s. Imakulata Lukač sa Prijateljima Maloga Isusa. Cijela zajednica gromoglasno je molila otajstva Krunice Djeteta Isusa. Euharistijsko slavlje predslavio je vlč. Vjekoslav Meštrić, župnik župe Uznesenja BDM uz koncelebraciju svećenika. Župni zbor je svojim pjevanjem uzveličao slavlje. Na kraju euharistijskog slavlja pred oltar su bili pozvani svi prisutni PMI-a te su pred okupljanom zajednicom vjernika obnovili svoja obećanja, a potom im je svakom osobno s. Emanuela Pečnik, pročelnica Vijeća, uručila člansku iskaznicu. U ime s. Irene Olujević, ravnateljice Društva, okupljene članove pozdravila je i njezinu poruku za ovaj dan pročitala s. Jelena Burić, zamjenica provincijske glavarice. Poslije euharistijskog slavlja, zajedničko druženje nastavilo se u župnom pastoralnom centru.

  Vijesti - Sve