Korizmena obnova u župi Prisoje

Korizmena obnova u župi Prisoje

Subota, 21. 2. 2015.

Na poziv župnika don Ivana Bebeka posjetile su u nedjelju, 21. veljače, župu Prisoje (Mostarsko-duvanjska biskupija) sestre Služavke Maloga Isusa: s. Danica Bilić i s. Marina Perić s pripravnicama Nikolinom Džavić., Valentinom Šunjić i Ivkom Martinović. Pri samom dolasku u Prisoje osjetile smo toplinu kojom zrači to mjesto. U župi nas je dočekao radosni župnik don Ivan, koji nas je srdačno pozdravio i iskazao radost zbog našega dolaska. U 16,30 sati predvodile smo i animirale s mladima križni put, nakon čega je slijedila sveta Misa i susret s vjernicima u župnoj dvorani.


Sestra Danica je ukratko predstavila sestre i pripravnice te je progovorila o korizmi kao milosnom vremenu, u kojem smo svi pozvani činiti dobra djela i postiti od mržnje, zavisti, grubih riječi…itd.. Poseban naglasak stavila je na to kako je svatko od nas jedan Kristov ud i da smo svi pozvani svjedočiti ljepotu djece Božje. Svi trebamo biti ispružena Kristova ruka. On nas treba. Pozvala je da se ne bojimo biti usta koja će Ga navješćivati, ruke koje će Ga grliti i nositi drugima, uši koje će Ga slušati… Nakon toga su s. Marina i kandidatice s mladima igrale igru Na putu s Marijom Isusovom Majkom, u kojoj su na zanimljiv način prošli kroz Otajstva krunice i Bibliju. Večernji program završili smo pjesmom Kao Marija. Po svršetku večernjeg programa posjetili smo sa župnikom obitelj Ivančić, koji su nam iskazali veliko gostoprimstvo i ugostili nas s večerom. Bilo je to zaista ugodno druženje i radosno ozračje uz pjesmu i molitvu.

Sutradan, 22. veljače, za vrijeme svete Mise u 9 i 11 sati pripravnice Nikolina, Valentina i Ivka su svjedočile o svom duhovnom pozivu, dok je s. Marina predstavila slugu Božjega Josipa Stadlera te ukratko progovorila o karizmi Družbe sestara Služavki Maloga Isusa i o društvu Prijatelja Malog Isusa. Nakon toga je s. Danica još jednom na simboličan način progovorila o korizmi i o Božjoj milosti koja se spušta na nas. Istakla je kako smo ponekad poput kamena u koji ne može prodrijeti Božja Riječ te je naglasila potrebu srcem prigrliti Isusa i naviještati Ga. Da bi to mogli trebamo poput spužve moći upijati Riječ Božju.

Župnik se na kraju sv. mise zahvalio što su sestre ova dva dana boravile u župi i pozdravio ih usklikom - Živio Mali Isus! Na što su one radosno odgovorile - Uvijek u našim srcima!

Poslije svete Mise druženje se nastavilo u župnoj dvorani s vjernicima. Zahvalile smo župniku i župljanima na gostoprimstvu i otvorenom srcu. Bilo je to zaista krasno iskustvo koje ćemo dugo pamtiti.

s. Marina Perić

  Vijesti - Sve