KRIŽNI PUT MLADIH ŽUPE IMENA MARIJINA – Gromiljak

KRIŽNI PUT MLADIH ŽUPE IMENA MARIJINA – Gromiljak

Subota, 29. 3. 2014.

U subotu 29. ožujka rano u jutro ispred župne crkve Gromiljak okupilo se 48 mladih na prvi Križni put mladih od Gromiljaka - Deževica pod geslom „Ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio“. (Iv,13,34) predvođeni s. Marinelom Zeko.


U šestosatnom hodu dugačkom 30 kilometara svjedočili smo svoju vjeru, pjesmom, molitvom i radošću koju nam može dati naš Spasitelj Isus Krist. Dok je svaka stopa ostavljala trag na tlu, blatuuuuuuu, kojeg je bilo puno, Križni put, molitva i pjesma ostavljali su trag u srcima svih sudionika. Sudionici nosili su Križ od postaje do postaje.

Križ daje smisao svakoj našoj patnji i osobnom Križu. Križni put ne završava smrću, već Uskrsom. Križ nije cilj on je sredstvo za naš život. U hodu snage nam nije manjkalo jer Krist je bio na djelu.

Naš Križni put završen je svetom misom u župnoj crkvi Gospe Snježne u Deževicama. Misno slavlje predslavio je župnik don. Mladen Kalfić. Don Mladen istaknuo je smisao Kristovog Križa i našeg. Onaj tko prihvaća Kristov Križ s radošću nosi svoj Križ.

Iza Euharistijskog slavlja župnik don Mladen za sve sudionike pripremio je bogati objed - roštilj. U ime svih sudionika Križnog puta želim se zahvaliti dragom Bogu na svim milostima i blagoslovima, te uslišanim molitvama i na prelijepom vremenu koje nas je pratilo kako bi smo mogli uživati u prekrasnoj prirodi naše Bosne.

Još jednom hvala don. Mladenu na otvorenim vratima srca.

Hvala i našem Nadbiskupijskom centru za mlade „Ivan Pavao II“ koji su tiskali za sve sudionike tekstove i pjesme Križnog puta i dostavili u župu. Prvo naše iskustvo teško je opisati ono je više od očekivanog. Najavljujemo i dogodine Križni put.

Životni hod je težak ako koračaš sam. Zato prohodaj dio svog puta s nama.

s. Marinela Zeko

  Vijesti - Sve