Kroz korizmu Stadlerovim stopama

Kroz korizmu Stadlerovim stopama

Utorak, 8. 3. 2022.

Prijatelji Maloga Isusa u Pitomači na korizmeni hod krenuli su otvorena i spremna srca živjeti Kristov poziv na molitvu, post i djela ljubavi Stadlerovim stopama.
Uoči početka korizme okupili su se na katehetskom susretu. Dogovorili su se kako će provoditi u djelo Stadlerovo geslo „Imaj prema bližnjem srce majčinsko“. U svojoj sredini pronašli su neke od Isusove najmanje braće kojima već duže vrijeme nije pružena, a potrebna im je, pomoć. Odlučili su se zajedno tkati vez ljubavi u bezbroj boja malog darivanja od onog što imaju znajući da niti jedan trud učinjen s ljubavlju, nije besplodan kod Gospodina. Niti tkanja veza ljubavi do sada su vidljive u prikupljanju kolekte za kupnju drva dvjema obiteljima.
Na Stadlerov dan, 8. ožujka, na molitveno bdijenje pred Presvetim, svaki je član od svojega za milostinju donio po jednu ili više namirnica. I košara se napunila do vrha. Dan su završili predmoljenjem pobožnosti Križnoga puta u župnoj crkvi. Korizma je započela. I PMI u svojoj župi Stadlerovim stopama žele dan po dan tražiti potrebne i služiti im kako bi molitva i post postali djelotvorni po ljubavi.

s. Emanuela Pečnik

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve