Stadlerovo u ožujku 2022.

Stadlerovo u ožujku 2022.

Srijeda, 9. 3. 2022.

U utorak 8. ožujka 2022. godine, u katedrali Srca Isusova u Sarajevu obilježen je Stadlerov dan. Sveto misno slavlje, kojemu je prethodilo prigodno razmatranje i molitva litanija Srca Isusova, predslavio je postulator kauze mons. dr. Pavo Jurišić u koncelebraciji sa vlč. Markom Stanušićem. Razmatranje, molitvu, pjevanje i čitanje animirale su Sestre Služavke Maloga Isusa.

Nakon misnih čitanja u prigodnoj propovijedi mons. Pavo je govorio načinu kako Bog prilazi čovjeku i kako mi trebamo prilaziti Bogu: „Kada Bog prilazi čovjeku, on je obazriv. On je suosjećajan prema čovjeku, pun je sućuti i pažnje. Ne zatrpava nas mnoštvom riječi koje teško razumijemo, nego prilazi obazrivo i polako. Ponekad nam govori u slikama, ponekad u usporedbama kako bi nam pokazao da uvijek stoji iza svojih riječi“. Mons. Jurišić je istaknuo kako bi naš odgovor prema Bogu također trebao biti takav: „Naše riječi prema Bogu, naše molitve trebale bi biti iskrene, jednostavne, kao što su iskrene riječi djeteta. Molitva jednostavna, izgovorena od srca. Upravo je takva bila Isusova molitva“. Zatim je mons. Jurišić  podsjetio na jedno važno obilježje onoga koji moli, a to je da je molitelj onaj koji se ne opravdava, koji svoju krivnju ne prebacuje na druge, na strukture, na svoje živce, nego zna da je sagriješio i traži da mu se oprosti. Na kraju propovijedi, mons. Pavo je istaknuo važnost traženja volje Božje dok molimo, o čemu je govorio i sl. Božji Josip Stadler: „Molitva Očenaša i molitva da se vrši volja Božja jest pristup naš Bogu. Ne toliko obazrivo kao da se Boga bojimo, nego kao dijete koje ima puno pouzdanja da će ga otac čuti i da će učiniti ono što od njega traži“.

Na kraju misnoga slavlja na grobu sluge Božjega nadbiskupa Josipa Stadlera izmoljena je molitva za njegovo proglašenje blaženim.

Nikolina Cvitanović, postulantica

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve