Ljetovanje za mlade „Trk na Krk“

Ljetovanje za mlade „Trk na Krk“

Subota, 24. 8. 2024.

Ovo ljeto bilo je drugačije od svih ostalih do sada. Pitate se zašto? E pa to je zato što su naše Služavke Malog Isusa zagrebačke provincije organizirale “Trk na Krk“!  Ove godine 50 mladih ljetovalo je na Glavotoku u samostanu Svete Marije.

Naše ljetovanje trajalo je od 18.do 23.8. Naš trk prema Krku započeo je 18.8 gdje smo u 9:00 sa Ksavera krenuli prema Glavotoku. U busu nismo ni slutili da ćemo do kraja ovog ljetovanja postati prava mala obitelj. Na ljetovanju uz nas su bile naše SMI i Franjevci Trećoredci glagoljaši koji su svaki dan bili tu uz nas, vodili nam kateheze, svete mise i klanjanja, igre i aktivnosti po skupinama. U svojim katehezama s. M. Kristina Maslać, s. M. Monika Maslać, s. M. Zrinka Šutalo i fra Matej Jovanovac poučavali su nas o Svetom Pismu, Isusu Kristu, molitvi. Svaka kateheza bila je posebna na svoj način i u svakoj smo se mogli izraziti kreativno u skupinama i samostalno. Kroz ovih tjedan dana bili smo raspoređeni u 4 skupine, te je svaki dan druga grupa bila zadužena za izvršavanje raznih zadataka, kao što su postavljanje stolova, pranje suđa,
pomaganje u kuhinji. Svatko bi pomislio da je guljenje krumpira, rezanje luka, pranje stolova, ribanje sira dosadno, no nama je to bio još jedan način da sve svi bolje upoznamo i zbližimo. Kada smo imali slobodno vrijeme odlazili smo na kupanja, igrali smo odbojku, kartali, pjevali i zajedno se družili bez svojih mobilnih uređaja. Naše SMI osmislile su način da svoje slobodno vrijeme ne koristimo na mobitelima i zato smo svoje mobitele ostavljali u košaru “Odmori oči, u more skoči! Mobitel pusti, dušu opusti! Neće ti falit’ hoćemo se kladit?”.
Svaki dan završavao je svetom misom koju je predvodio fra Matej koji je ujedno svaki dan u popodnevnim satima bio dostupan za duhovni razgovori i ispovijed.
Prije spavanja molili smo krunicu uz more te smo tako završili naš dan. Ovo ljetovanje bilo je posebno iskustvo za sve nas, u svakodnevnim aktivnostima približavali smo se jedni drugima i našem Bogu. Svaki dan postajali smo sve više obitelj, braća i sestre po Kristu! Rodila su se prijateljstva za cijeli život. Sve ovo ne bi bilo moguće bez dragog Boga i Njegove ljubavi koje nas je sve povezalo.
Bože hvala ti na ovome ljetovanju!

Kristijan Andričević
Sudionik ljetovanja „Trk na Krk“

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve