MAGIS EUROPE 2022

MAGIS EUROPE 2022

Ponedjeljak, 8. 8. 2022.

U Hrvatskoj se od 24. do 31. srpnja održao međunarodni isusovački program za mlade MAGIS Europe 2022. Na programu je sudjelovalo 375 sudionika iz 17 zemalja, a raspoređeni su u manjim skupinama na 29 lokacija gdje su upoznavali Hrvatsku,  hrvatske običaje te pomagali lokalnim zajednicama u svemu tome uvijek tražeći Gospodina. Dva eksperimenta održana su u našim zajednicama u Sutivanu i Košutama. 

U samostanu Uznesenja Marijina na Braču mladi su, uz vodstvo s. MIlane Žegarac,  kroz pirografiju, tišinu i meditaciju produbljivali svoj odnos s Bogom. U svojim osvrtima na kraju dana svakodnevno su isticali koliko im znači boraviti u zajednici sa sestrama, sudjelovati s njima na liturgijskim slavljima te promatrati radost s kojom služe. 

Oko 115 djece sudjelovalo je na dječjem kampu u Samostanu u Košutama na kojem su volonteri iz različitih zemalja pokušali pružiti djeci priliku za druženje, za povezivanje jednih s drugima te učenje i pronalaženje Boga kroz igru, ali i kroz liturgiju. Volonteri, kojima su sestre otvorile svoj dom, bili su ganuti gostoljubivošću i uslužnosti sestara te su svakodnevno isticali koliko im je važno preko malih stvari vidjeti koliko je sestrama važno da im bude dobro i da imaju sve što im treba. 

Završnica programa održana je u Splitu i u Solinu, a središnji dio zavšnice bila je sveta misa održana, na blagdan sv. Ignacija, u Solinu, a koju je predslavio isusovački provincijal p. Dalibor Renić.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve