Duhovne vježbe za sestre Zagrebačke provincije SMI

Duhovne vježbe za sestre Zagrebačke provincije SMI

Utorak, 9. 8. 2022.

U nedjelju, 7. kolovoza 2022. godine, u samostanu Betlehem na Kraljevcu u Zagrebu, započele su šestodnevne duhovne vježbe za sestre Zagrebačke provincije Družbe sestaa Služavki Maloga Isusa. Voditelj duhovnih vježbi je fra Josip Ivkić, OFM.

Na duhovnim vježbama sudjeluje petnaestak sestara, a među njima se nalaze i sestre slavljenice o svetkovini Uznesenja Blažene Djevice Marije: postulantice Anita Katanec-Makaj i Darija Filipančić koje će ući u novicjat, s. M. Zrinka Šutalo i s. M. Snježana Bjelobrk koje će obnoviti zavjete na godinu dana te s. M. Pompea Bertolović koja će Bogu zahvaliti za 60 godina života u zavjetima. Na samu svetkovinu, u slavlju 60-te obljetnice zavjeta njoj će se pridružiti još s. M. Angela Ivančić, s. M. Leopolda Božićević i s. M. Leonida Koch, a bit će prisutna i s. M. Nikoleta Košćak koja će Bogu zahvaliti na 25 godina života u redovničkim zavjetima.

Na samom početku duhovnih vježbi, sestre je pozdravila provincijska glavarica s. M. Emanuela Pečnik zaželjevši sestrama bogate duhovne vježbe. Želim vam da vam ovi dani budu nova prilika slušanja Očeva glasa, motrenja Kristova lica kako bi snagom Duha Svetoga primile milost bijelih haljina vlastite nutrine. Želim vam da zaodjenute Kristovom milošću budete ohrabrene za nove dionice služenja koje vam se otvaraju po novim danima koji su pred vama.

S. Provincijalka je sestre potakla i na molitvu za sve nakane Crkve i svijeta; nakane Svetog Oca, apostolata molitve, za mir u svijetu te nakane naše Družbe.

Nakon pozdrava, uslijedila je molitva Večernje sa zazivom Duha Svetoga te uvodnim nagovorom fra Josipa.

Svim sestrama želimo mirne i duhovno bogate ove dane!

 

s. M. Martina Vugrinec

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve