Majci Mariji u pohode

Majci Mariji u pohode

Ponedjeljak, 19. 11. 2018.

Kad 90 mladih krene raspoložena srca Majci Mariji u pohode da bi još više bili bliže Isusu onda i sami organizatori na jedinstven način zahvaljuju Bogu na tom daru.


Dana 9. studenog mladi gimnazijalci, predvođeni vjeroučiteljicom s. Dolores Brkić hodočastili su u Međugorje na duhovnu obnovu i terensku nastavu. U pratnji su bile još tri profesorice. Osjećala se zajednička radost i mnoga očekivanja od planiranog programa.  Po dolasku u Međugorje uslijedila je Ispovijed te euharistijsko slavlje koje je bilo na talijanskom jeziku. Budući da dolazimo iz jezične gimnazije to nam je bila prigoda i vježbati provjeru naučenog.

Osnaženi duhovno, mladi su imali prigodu okrijepiti i tijelo te uzeti suvenire za svoje obitelji. Nakon određene stanke u kojoj su mladi samostalno birali mjesta za osobnu pobožnost i razmišljanja, krenuli smo u zajednicu Cenacolo. Uslijedilo je gledanje dokumentarnog filma o nastanku zajednice Cenacolo koju je utemeljila talijanska sestra Elvira. Zatim su nam dva mladića koji su korisnici zajednice ispričali svoja gorka iskustva i putanju kroz svoju kalvariju do vlastitog uskrsnuća. Bilo je zaista potresno i poučno svima nama da znamo čvrsto birati trajne vrednote koje životu daju snagu i smisao. Dobili smo mogućnost da možemo kroz diskusiju pojasniti koje sve negativne stvari mogu biti opasnost. Posebno su nam posvjedočili  bit vjere i Isusa u životu kroz odrastanje. Naglasili su nam  i dobar primjer roditelja.

Pred povratak posjetili smo etno selo Herceg da udahnemo trag prirodne ljepote. Zahvalni svima koji su nam omogućili ovaj dan, roditeljima,  posebno vjeroučiteljici, razrednicima a nadasve Bogu, sretno smo se u večernjim satima vratili u Split.

Anđela i Marta, maturantice, Split  

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve