Milosrđem protiv gube

Milosrđem protiv gube

Petak, 16. 11. 2018.

U samostanu „Betlehem“ na Kraljevcu, 16. 11. 2018., održana je duhovna obnova kojoj su prisustvovale sestre iz zagrebačke i sarajevske provincije, te sestre iz Vrhovne uprave.


Voditelj duhovne obnove, vlč. Đulijano Trdić, progovorio je o duhovnoj gubi. Upotrebljujući sliku razarajuće moći tjelesne gube, pružio je bolji uvid u zaraznu moć duhovne „gube“. Guba se širi i razvija glavnim grijesima, među kojima je posebno istaknuo oholost, ljubomoru, škrtost i zavist. Oholost kao prvi neprijatelj srca i najveća guba, škrtostkoja onemogućava srce da prione uz Boga i zavist koja stvara slijepoću po kojoj postajemo đavolsko sredstvo, sprječavaju nas svom dušom prionuti uz Boga i svim ga srcem ljubiti. Na taj način onesposobljeni smo svaki dan iznova radosno uzimati svoj križ, hrabro ga nositi kroz kušnje i prikazivati Bogu žrtve jer su one, kako kaže vlč. Trdić, neophodne za shvaćanje Božje nježnosti.

Predavanja su završila promišljanjem o milosrđu i praštanju kao lijeku jer milost topi mržnju. Milosrđe donosi osvježenje, novu nadu, novi početak, radost, a plod oprosta je mir i radost srca. 

S. M. Margaret Ružman

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve