Marijin i Stadlerov „da“ u poniznosti i služenju

Marijin i Stadlerov „da“ u poniznosti i služenju

Četvrtak, 26. 3. 2015.

 PMI iz Metkovića proslavili su Dan Društva u srijedu 25. ožujka 2015. U zajedništvu sa sestrama zahvalili smo Bogu za 20 godina postojanja Društva i 125 godina neumornog i požrtvovnog rada sestara SMI-a. Tijekom višednevne duhovne priprave (koja je prethodila) članovi Društva  predmolili su molitve i pobožnosti koje su bile pripremljene za ovu prigodu od Vrhovne Uprave PMI-a. 


 Na sam blagdan, tijekom cijelog dana u samostanskoj kapeli bilo je klanjanje pred Presvetim te su tako svi članovi, podupiratelji i drugi vjernici imali prigodu za osobni susret s Gospodinom. Zajedničku poslijepodnevnu molitvu predmolili su članovi Društva i sestre. Svečanu sv. misu predvodio je don Senko Antunović, župnik Župe sv. Nikole u Metkoviću i aktivni član našega Društva. U svojoj homiliji istaknuo je Marijinu poniznost i jednostavnost u odgovoru na Božji poziv. Sve prisutne je pozvao na ponizno služenje u svakodnevnim stvarima, bez obzira kojem segmentu društva pripadao njihov životni poziv. Marijin „da“ Bogu usporedio je sa Stadlerovom odlukom da upravo u malenima, odbačenima i prezrenima gleda svoga Spasitelja. Naglasio je kako je Stadler Božji poziv na služenje prihvatio spremno i odlučno upravo kao i Marija. U nastavku sve nas je potaknuo da svojom molitvom podržimo Papin posjet Sarajevu, kolijevci naše Družbe.

Okupljeni u velikom broju, svi prisutni su svojom pjesmom i molitvom uzveličali ovo slavlje, a posebna nakana bila nam je molitva za bolesnu djecu iz našega grada. PMI ove zajednice svakodnevno mole i pomažu bolesnike, sudjeluju u svim pobožnostima i aktivnostima u svojim župama te u svakodnevnom životu svjedoče ljubav prema Malom Isusu.

    Zahvalni dragom Bogu za prethodnih 20 godina, za sve članove Društva i sve sestre kroz povijest Družbe, molimo Ga da nam po zagovoru Oca Utemeljitelja udijeli poniznost i snagu u svakodnevnom svjedočenju svoga „da“ Bogu.  

 animatorica  

  Vijesti - Sve