Proslava svetkovine Navještenja Gospodinova u župi Katuni-Kreševo

Proslava svetkovine Navještenja Gospodinova u župi Katuni-Kreševo

Četvrtak, 26. 3. 2015.

Na blagdan Navještenja Gospodinova Prijatelji Maloga Isusa sa svojim su župljanima slavili euharistijsko slavlje kojemu je prethodila molitva Gospine krunice. Trodnevnica se održavala od nedjelje do utorka, po programu kojeg smo dobili od Vrhovne Uprave PMI-a, prije večernje svete Mise. Molili smo, razmišljali i pjevali i tako se pripremali za proslavu ovog velikog dana kada je Marija od Božjeg glasnika primila Blagu Vijest


Molili smo gledajući u sliku Navještenja na vrhu mozaika naše crkve. Sve je proteklo u radosnom i svečanom ozračju. Naš župnik don Mijo Grozdanić na poseban je način istaknuo djelovanje i poslanje nas Prijatelja Malog Isusa, istaknuo našu odgovornu ulogu u zajednici i čestitao nam na našem jubileju. U molitvi vjernika spomenuo je svakog od nas poimenično. Svi smo se zajedno pomolili da mognemo u svakom malom čovjeku vidjeti potrebu Maloga Isusa.

Časna sestra Danka rekla je nekoliko riječi o svojim Prijateljima i zajedno s njima  sve prisutne župljane nakon svete Mise pozvala na druženje i kolače koje su Prijateljice pripremile za ovaj dan. Veliki dio pripremljenih slastica odnijele smo u štićenicima staračkog doma u Zadvarju i malo se s njima družili. Ovaj dan u našu je župsku zajednicu uistinu unio radost i veselje.

Svim Prijateljima i časnim sestrama SMI želimo svako dobro!

Marina Rubić, PMI

  Vijesti - Sve