„Milosti je čas, Isus zove nas“

Utorak, 8. 3. 2016.

 Vrijeme milosrđa, dobrote, solidarnosti je bez ograničenja, odnosno mogli bi reći bezvremensko. Uvijek je vrijeme pogodno!


Naša s. Zorka Radan bila je u Meratama dugi niz godina, radila kao voditeljica rehabilitacijskog odjela, ali i kao Majka mnogim osobama koje su trebale pomoć. Bili su to svakodnevni bolesnici, siromasi, osoblje, zajednica i sve se odvijalo kroz duhovna i tjelesna djela milosrđa. Očitovalo se to i kroz zapošljavanje siromašnih djevojaka iz Ukrajine. Sva ta dobra djela Evanđeoskog zakona ljubavi osoblje je urezalo u svoja srca. Dogodio se nemilosrdni  rat u Ukrajini te je siromaštvo i bol vapila na svakom koraku. Ukrajinke su se obratile za pomoć  Stadlerovoj s. Zorki i iskustvu njezina dragovoljnog pomaganja po poslanju Služavke Malog Isusa. Ona kao uvijek, vođena Stadlerovim  geslom  IMAJ SRCE za siromahe i svaku vrstu boli i patnje, u pomoć je pozvala dobre i plemenite donatore: p. Maurizia, gđu. Claudiu i niz drugih sudionika u Italiji. Milosrđe i solidarnost bi konkretno iskazano.

Dirnuti ovom nesebičnom dobrotom Ukraina  je s. Zorki poslala zahvalnicu koja se nije oglušila na njihov vapaj. Učinila je po svom poslanju Stadlerovke ono što joj je Duh sveti nadahnuo.

Budimo i mi svjetionici duhovnih i tjelesnih djela milosrđa u svojim sredinama i šire, jer tek tada smo odraz Isusova milosrdnog lica ali i Njegove Služavke. Milosti je vrijeme, ispunimo ga i mi svaki dan milosrđem, dobrotom, ljubavlju i nadom za bližnje.  

  Vijesti - Sve