Misijska zauzetost djece župe Prozor

Misijska zauzetost djece župe Prozor

Srijeda, 19. 1. 2022.

Na svetkovinu Bogojavljenja, 6. siječnja 2022., kada se u cijelom svijetu slavi Dan svetog Djetinjstva, u župi Presvetog Srca Isusova u Prozoru ponovno je oživio misijski duh. Djeca uzrasta osnovne škole ponovno su pokazala svoju zauzetost za misije i posvjedočila da imaju veliko srce za potrebite. Tog je dana u misijskim kasicama prikupljeno 4.536,00 KM.

Djeca su svoje priloge skupljala dva mjeseca, od Misijske nedjelje 24. listopada 2021. godine do Bogojavljenja 6. siječnja 2022.

Pripremajući se za proslavu Misijske nedjelje djeca su u animacijskom Misijskom tjednu imala prigodu na vjeronaučnim susretima više čuti o misijskoj djelatnosti i o siromašnom načinu života njihovih vršnjaka. Animacijski materijali došli su iz Misijske središnjice PMD BiH.

Djeca su na Misijsku nedjelju dobila misijske kasice ponijela ih svojim domovima, te u njih stavljali svoje darove do Bogojavljenja, kada su ih donijeli pred oltar oko Maloga Isusa.

To nije prva akcija gdje djeca sudjeluju u brizi za drugoga. Više puta i na različite načine pokazali su svoju zauzetost i osjetljivost za misije.

U vrijeme Korizme žele prikupljati materijalna sredstva za bogoslova Josipa Soldu, koji se nalazi na godišnjoj praksi u Etiopiji. Josip je iz Rame. Djeca svojim doprinosom žele pomoći da se proširi pekara, kako bi svakog dana svi imali kruh svagdanji.

Neka nam svima djeca budu primjer da zajedništvom i osjećajem možemo učiniti puno. Na svima nama je da molitvom pratimo rad misionara, da molitvom izmolimo misijsko zvanje i da materijalno ili u drugom obliku budemo drugima blizu, osobito onima koji imaju manje od nas.

s. Marinela Zeko

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve