Blagoslov gradilišta i početak obnove Generalne kuće

Blagoslov gradilišta i početak obnove Generalne kuće

Ponedjeljak, 17. 1. 2022.

„Ako Gospodin kuće ne gradi uzalud se muče graditelji“ Ps. 127.

 

Ovim riječima psalmiste, danas,17. siječnja 2022. u 9:00 sati, uz molitvu blagoslova, koju je predvodio vlč. Marko Medo, generalni vikar vojnog ordinarijata RH, službeno su započeli radovi na obnovi našeg samostana. Toj svečanosti prisustvovale su: časna majka s. M. Marija Banić, vrhovna glavarica Družbe, s. M. Vedrana Krstičević, ekonoma i voditeljica projekta, sestre iz zajednice te sestre iz Vojnog ordinarijata koje su došle s vlč. Markom.

U ime projektanta prisutan je bio direktor ing. Vladimir Sobota, arhitektica ing. građ. Tamara Šimić,  zatim ing. Ida Jurković Kobašlić kao ovlašteni stručni nadzor građenje te gosp. Mario Rozić, imenovana odgovorna osoba za sigurnost na radu.

Sa strane izvođača poduzeća HEDOM u vlasništvu Vladimira Ćorluke bili su: glavni ing. Tomislav Kovač, ing. Igor Bešlić, poslovođa Marinko Stojanović i  radnici.

Vlč. Marko Medo je predvodio prekrasne molitve za pouzdanje u Boga koji kuću gradi, za sigurnost i zdravlje radnika te blagoslov njih osobno i njihovih obitelji.

Gospodin Vladimir Sobota, naš projektant, predao je potrebne dokumente za izvođenje radova. Potpisani su dokumenti i dogovoreni bitni termini i daljnji postupci.

Preporučamo se u molitve svim sestrama Družbe i svim našim prijateljima da molitvom prate rad i obnovu naše Generalne kuće. Ovo je sada konstrukcijska obnova, a sljedeći korak biti će cjelovita obnova, koja neće biti ništa manje zahtjevna.

           Ovo je kuća Božja i kuća naša. Vjerujemo da će Gospodin ispuniti svoja obećanja ako Ga postavimo za ugaoni kamen našeg života i tako na nebu zadobijemo ne rukotvoreni dom zasvagda.

                                                                               s. M. Vedrana Krstičević

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve