Misijske iskre iz župe sv. Vida u Pitomači

Misijske iskre iz župe sv. Vida u Pitomači

Nedelja, 24. 10. 2021.

Misijski tjedan u župi sv. Vida u Pitomači Prijatelji malog Isusa, kao članovi svoje župne zajednice živjeli su u molitvenom i karitativnom ozračju. Svake večeri u listopadskoj pobožnosti posebno su molili za misionare i sve njihove potrebe. Sudjelovali su i prigodnom misijskom klanjanju. Molili su da se širi svjetlo evanđelja po cijelom svijetu, osobito u onim srcima koja još nisu čula za Krista. Zahvaljivali su za sve misionare čija su srca zapaljena vatrom božanske ljubavi te spremno idu po svem svijetu. Molili su za milost iste ljubavi za domovinsku Crkvu, za sve Prijatelje maloga Isusa. Neka upaljena svjetiljka vjere i služenja ostane zauvijek upaljena i neka se nikada ne ugasi. Neka grije svakog člana Društva PMI, a po njima neka svijetli svima.

Na sam svjetski dan misija, 24. listopada, udruženim snagama sa članovima Župne kreativne radionice postavili su prigodni misijski štand sa kreativnim ručnim radovima. Nakon svetih misa župljani su se rado zaustavljali pokraj štanda , kupovali su i darovali dobrovoljne priloge. Glumačka družina je izvela kratku predstavu na temu djelovanja misija u svijetu. Nadahnuti ljubavlju i vjerom za potrebite koji su gladni Kristove ljubavi molili su: Učitelju moj, neka svako srca progleda i prepozna Tebe u malom čovjeku !
Osobita je radost bila što se svjetski misijski dan ove godine slavio na blagdan sv. Rafaela, na dan utemeljenja drage nam Družbe! I na tom daru, na daru naših sestara i njihove prisutnosti i u našoj župi zahvaljivali su Gospodinu!

Ditka Ferić, PMI župe sv. Vida, Pitomača

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve