Misijski tjedan u župi sv. Vida u Pitomači

Misijski tjedan u župi sv. Vida u Pitomači

Nedelja, 18. 10. 2015.

Od druge do treće nedjelje u mjesecu listopadu, molitvu krunice svake večeri osobito smo prikazivali za sve misionare i misionarke. Podržavali smo ih molitvom. Svakoga dana molitvu smo označili misijskom bojom te toga dana molili za potrebe Crkve na određenom kontinentu.


Za vrijeme euharistijskog slavlja, umjesto homilije, svećenici su čitali svjedočanstva misionara pripremljenih u brošuri i molili pripremljenu molitvu vjernika. U subotu, u predvečerje svjetskog misijskog dana, svečano smo molili radosna otajstva krunice kako su bila pripremljena u brošuri za Svjetski dan misija. Molitvu su animirali Prijatelji Maloga Isusa sa sestrama Služavkama Maloga Isusa.

Na sam svjetski dan, u nedjelju 18. listopada na kraju euharistijskog slavlja djeca su izvela prigodni misijski igrokaz Isus u Africi, te okupljenoj župnoj zajednici dala jasnu poruku kako biti misionar/ka u svojoj sredini svaki dan svojim darivanjem bližnjima prepoznajući Isusa u svakoj osobi koja nam dolazi u susret. Na kraju prigodnog misijskog programa svoj djeci ( i onima koji se tako osjećaju ) glumci su podijelili misijske kasice. 
Na izlasku iz crkve bio je postavljen prigodni misijski štand te su i na taj način župljani mogli darovati nešto za misije.

  Vijesti - Sve