Imaj srce – podijeli kruh

Imaj srce – podijeli kruh

Utorak, 20. 10. 2015.

Pod motom „Imaj srce-podijeli kruh“ 19. listopada u Drugoj gimnaziji – Split, održana je, već tradicionalno, manifestacija Dana kruha i zahvalnosti uz humanitarnu akciju za splitske beskućnike. Voditeljica ovog projekta je naša vjeroučiteljica s. Dolores Brkić koja je svih upoznala s misijom i ciljevima te načinom odvijanja. Glavni  su joj suradnici  volonteri, odnosno PMI-a naše škole.


Svaki razred je pokazao svoju kreativnost koja je međupredmetno integrirana. Bitno je da tako mladi stječu suosjećanje za bližnje kroz humanost i djelotvornu ljubav i razvijaju kroz suradničko učenje stvaralačko izražavanje. Također spoznaju dublje kako između kruha i čovječjeg duha postoji tajanstvena veza, jer kruh je plod Neba i Zemlje.

Svi učenici kao i profesori prikupili su dosta prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština za splitske beskućnike o kojima brine  splitska udruga Most. Vidljivo je bilo kako s velikom radošću slažu pakete u kombij koji  ih je prevozio u udrugu. Jedan dio PMI-a su odnijeli i u  dječji Karitas, a najljepše krušne proizvode po izboru učenika u mirovni dom Lovret.

Uz humanitarni dio manifestacija je i natjecateljska sto se tiče kreativnosti i izražavanja kroz: glazbene i scenske točke, prezentacije, poeziju, povijesne i poučne priče, kako na Hrvatskom tako i na više stranih jezika. Povjerenstvo  koje je ocjenjivalo su u sastavu: Ravnateljica škole prof. Ivanka Kovačević, prof. Lidija Omrčen i prof.s.Dolores Brkić.

Učenici se raduju svojim nagradama , ali ipak ih najviše veseli njihov dar srca kao i  njihovih roditelja jer su mogli pomoći najpotrebnijima, te su postigli radost čineći dobro. Također su osjetili zadovoljstvo osjećajem socijalne uključenosti u društvo, doprinoseći bar na jedan način rješavanju problema lokalne zajednice kroz moralno i etičko djelovanje. Odrasliji u školi su izrazili zahvalnost našoj časni koja pripada Družbi Malog Isusa te ove dane obilježava svoj 125. jubilej postojanja.

PMI-a- Druge gim.-Split

  Vijesti - Sve