Rafaelovo 2015. - “Anđelima svojim zapovjedi  da te čuvaju na svim  putovima tvojim”  (Ps 91,11)

Rafaelovo 2015. - “Anđelima svojim zapovjedi da te čuvaju na svim putovima tvojim”  (Ps 91,11)

Utorak, 20. 10. 2015.

Drage sestre!

Kako je lijepo biti Isusova služavka zato što nas je On pozvao, povjerio nas je sigurnoj zaštiti anđela da bdije nad našim krhkim bićima i dopustio da, iako slabe nosimo Njegovo Ime i ljubav gladnima ljubavi.

Naš hod traje već punih 125 godina, a put je pred nama, da mu ne znamo zbroj dana. Kako je lijepo biti utkana u dragocjenu Utemeljiteljevu viziju služenja ljubavi u Družbi. Sve je upisano, urezano u Božje srce, učinjeno najmanjima, svakom bratu i sestri. Povjerene smo zaštiti arkanđela Rafaela da štiti naše duše. On nas prati i upućuje u umijeće življenja i zna što nam je potrebno. Nitko vlastitim naporima ne može razviti bogatstvo svoga života. Potrebni su nam anđeli kao Božji glasnici da svoj život oblikujemo kroz ponizno služenje do potpunog predanja Bogu po uzoru našeg oca Utemeljitelja, sluge božjega Josipa Stadlera. Sa zahvalnošću i poštovanjem ga se spominjemo kao i svih sestara koje su nam prethodile do ovoga jubileja. Radosne smo i zahvalne što Isusu možemo služiti i nadalje. U blaženoj djevici Mariji, koju je Utemeljitelj nadasve štovao imamo moćnu zaštitu, a u arkanđelu Rafaelu vjernog pratitelja.

S tim mislima i dobrim željama zajedno sa članicama Uprave od srca čestitam 125. rođendan svim sestrama, novakinjama i kandidaticama.

s. M. Katarina Penić-Sirak
provincijalna glavarica


 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve