Misionar iz Bolivije među nama

Misionar iz Bolivije među nama

Četvrtak, 21. 2. 2019.

Papa Franjo proglasio je izvaredni misijski mjesec listopad 2019. kao sjećanje na 100-tu obljetnicu Apostolskog pisma pape Benedikta XV. Maximum Illud. Svrha je jačanje misijske svijesti a geslo je „Kršteni i poslani – Crkva Kristova u misiji svijeta“. BK Bosne i Hercegovine proglasila je ovu godinu Misijskom godinom. Dakle jasno je da su svi krštenici pozvani širiti Radosnu vijest.


Društvo Prijatelja Maloga Isusa (DPMI-a) na poseban način djeluju u svom misionarskom poslanju, karitativno i molitveno: misijske izložbe, molitva misijske krunice, molitva za izabranog misionara, školovanje kumčeta, Marijini obroci. Po preporuci i dogovoru na sjednici Vrhovne uprave Društva PMI-a ova i slijedeća jubilarna godina (25. god. od osnutka Društva PMI) bit će posvećena našem misionarskom poslanju. Preporuka je bila da kad je god moguće da župnici iskoriste prisutnost misionara te vjernike i zauzete skupine što više animiraju za misijsko djelo Crkve. Evo već nam se posrećilo, Bogu hvala!

Na splitskom Pojišanu imali smo blagoslovljeni dan jer nas je u našem svetištu posjetio 15. veljače 2019. misionar iz Bolivije, fra Ivica Vrbić kapucin. Slavio je svetu misu i održao nadahnutu propovijed zajedno sa župnikom fra Žarkom. Nakon svete Mise održao je predavanje vjernicima o radu i životu  u misijama, konkretno u Boliviji gdje on djeluje. Prijatelji Maloga Isusa ove župe kao i sve ostale skupine i vjernici slušali su ga ganućem i zanimanjem. Bitna njegova poruka bila je koja se meni usjekla u srce: “Usprkos sivilu, mi vidimo svijetlo. Vidimo nadu. Molite za nas misionare“.

 Zahvalio se svim župljanima, svojoj subraći kapucinima i Prijateljima Maloga Isusa sa pročelnicom za sve što čine za pomoć misijama.

s. Dolores B.

( O presjeku njegova predavanja vidi rubriku MISIJA S. DALMACIJA).

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve