Mozaik božićne dobrote

Mozaik božićne dobrote

Ponedjeljak, 26. 12. 2016.

Kako složiti mozaik koji će nas radovati i donijeti nam blagoslov, posebno ovaj Božićni? Istina kockice su male, ali nas je sv. Majka Terezija ohrabrila svojom misli:“

Nekad nam se čini da sve što radimo, samo je kap u velikom oceanu. Ali ocean bi bio manji da mu nedostaje ta mala jedna kap.“ Nizale su se kapi i kockice: 


Božićni koncert mladih Druge gimnazije koji je priredio prof. Ivan Bošnjak PMI-a, na svetkovinu Bezgrješnog začeća i Stadlerov dan, zatim humanitarni koncert 11. prosinca „Ususret Božiću“ kojim je koordinirala pročelnica PMI-a s.Dolores Brkić. Uslijedio je i koncert  podupiratelja PMI-a, zbora župe Gospe od Pojišana iz Splita koji su bili na 4. nedjelju Došašća u pratnji sa s. Dolores gosti u župi Kučine. Pjevali su za vrijeme župne sv. Mise i održali adventsko-božićni koncert dijeleći radost ususret Božiću.

Već tradicionalno čestitanje svetkovine Božića i blagdana, bilo je svečano primanje kod nadbiskupa Marina Barišića sa predstavnicima grada, županije , crkvenih i gradskih ustanova  te voditelja udruga…Nazočna je bila kao i prethodnih godina također i s. Dolores. Ispričala nam je kako su od Nadbiskupa za poklon svi dobili zbornik učeničkih radova „ DJECA OCA MILOSRĐA“ tekstovi poticajni za sve uzraste.

Posebno najsjajnija kockica ili najbistrija kap, bila je Polnoćka u mirovnom domu Lovret. Već nekoliko godina u predvečerje dana u 17 sati slavi se sveta Misa Polnoćka za štićenike i njihovo osoblje a pjevaju mladi PMI-a iz Druge Gimnazije- Split,  zajedno sa prof. Bošnjakom i s. Dolores. Nakon sv. Mise obilazimo pjevajući sve sobe onih koji nisu u mogućnosti biti u kapeli, dijelimo poklone koje priredi uprava Doma. To nam je jedno predivno iskustvo i radost u srcu da na Badnju večer možemo izdvojiti vrijeme za bližnje, i pohoditi malog Isusa u ovim starijim i nemoćnim ljudima. Dom vode časne sestre Franjevke pa je lijepo vidjeti kako surađuju sa drugim časnima i mladima za dobar ugođaj štićenicima. Zahvalna srca na odlasku nam se obratila ravnateljica doma s. Mirja Tabak, čestitala nam Božić a mi smo u srcu osjetili neku Božju toplinu jer smo primili Isusa u Euharistiji  i  razveselili ga u ovim bližnjima. Bili smo ugodno iznenađeni vidjevši i poticajni nakit na jelkama na kojim piše: „ukrasite drvce dobrim djelom“. Jedna skupina naših Prijatelja volontera pomagala je ukrašavati ove jelke a ovi ukrasi sa tekstom su nam bili motivacija. Dok smo se mi vraćali svojim obiteljima zaželjeli smo jedni drugima da iznenadimo DOBROTOM ove dane nekoga u svojoj blizini.

Lucija Šušnjar 

  Vijesti - Sve