Na Haitiju proslavljen jubilarni 125-ti rođendan  družbe Sestara Služavki Maloga Isusa

Na Haitiju proslavljen jubilarni 125-ti rođendan družbe Sestara Služavki Maloga Isusa

Subota, 24. 10. 2015.

Radosne i zahvalna srca na svim primljenim milostima za povijesni hod kroz 125 godina nas sestara Služavki Maloga Isusa smo proslavile i na dalekom i siromašnom Haitiju, na drugom dijelu planete. Svečanu sv. Misu zahvalnicu za ovaj veliki jubilej, 24. listopada 2015. godine je predslavio apostolski nunciji na Haitiju, mons. Eugene Martin Nouget, u koncelebraciji domaćih svećenika i redovnika.


Naš Jubilej smo proslavili u zajedništvu sa drugim dragim redovnicama, prijateljima, našom djecom i haićanskim narodom zahvalivši Bogu za ove povijesne godine, za sve sestre koje su dale svoje živote u službi Malome Isusu, te i za sve nas žive da Mu ostanemo vjerne u vršenju karizme i radosnom svjedočanstvu Služavke.

Slaviti 125 godina Družbe za nas znači slaviti 125 godina života i karizme koju nam je u baštinu ostavio sluga Božji Josip Stadler, karizme koja je kroz više od jednog stoljeća služila siromašnima i brinula za siromašnu i napuštenu djecu, te siromašne i odbačene starije osobe. I ne samo to, nego i Božju ljubav koja se nama i kroz nas očitovala svima onima koje smo kroz svoje služenje susretale.

Posebno smo bile počašćene prisutnošću apostolskog nuncija mons. Nugeta, i njegovo tajnika mons. Giuseppea Trentadue. Njihova prisutnost uvelike je uzveličala ovo slavlje, a sve prisutne je oduševila njihova radost i spontanost.

Naša draga djeca iz Cardinal Stepinac Children’s Home su pod sv. Misom animirala, pjevala, čitala čitanja i sa nama sestrama prinosila prinosne darove. Njihovi mili i složni glasovi su naša srca uzdigla ka Gospodinu. Zahvaljujući bogoslovima Monfrortanicima djeca su pjevala kao pravi profesionalci, radosni i ponosni jer su dočekali trenutak da svim srcem zapjevaju Malom Isusu i dadnu hvalu Bogu za nas sestre Služavke Malog Isusa i za naš dolazak na Haiti. Jako smo ponosne na njih i njihov doprinos ovom našem povijesnom danu, slavlju Jubilarnog rođendana Družbe.

Nakon svete mise bio je priređen ručak, uz druženje, radosnu pjesmu i animaciju koju su pripremiti bogoslovi Monfortanci. Radost obiteljskog zajedništva potrajala je do popodnevnih sati.

Gledajući povijesni hod nas sestara, karizmu koju nam je sluga Božji Josip Stadler darovao, preko nas i cijeloj Crkvi, u našem srcu se rađa velika radost da smo i na drugom dijelu naše zemaljske kugle, na Haitiju, mogli proslaviti ovaj Jubilej među ovim siromašnim narodom.

Ova zemlja, Haiti, nas sa svojim siromaštvom i osnovnim ljudskim potrebama vraća na početke naše drage Družbe…koja je upravo radi ovakvih i osnovana, živjela i opstala. Svaki dan iznova nastojimo živjeti Utemeljiteljevu „Bog je davao, daje i davat će“. S ovim mislima Bogu zahvaljujemo na svakom danu u kojem nas je obasuo svojim darovima, te Ga molimo da nas i dalje prati u svim danima našega života i služenja u siromašnom haićanskom narodu.

U našem služenju i misijskom poslanju svoju pomoć nam pruža i s. Mirjam Filipović, Služavka Kristova. Zajedničkim snagama i ljubavlju nastojimo služiti Malome Isusu. Raduje nas njezina prisutnost među nama, a vjerujemo da je i za njezin dolazak zaslužan naš dragi otac Utemeljitelj. Neka mu je čast i hvala i za ovu prvu zajedničku misiju služenja Služavki Maloga Isusa i Služavki Kristovih u dalekom svijetu, u misijama. Radost toga dana i danas je još uvijek prisutna u srcima svih nas: djece, personala i sestara. Živo se sjećamo toga dana i Bogu zahvaljujemo na radosti koju nam je ulio u srce.

Bogu smo zahvalne za ovaj veliki Jubilej koji naša Družba slavi, te radosne da ga možemo proslaviti i u dalekom Haitiju, da ljudi druge kulture mogu upoznati Stadlerovu karizmu koja živi po njegovim sestrama gdje god da jesmo. Živio Mali Isus!

s. Liberija Filipović i s. Ana Uložnik, Služavke Maloga Isusa sa Haitija

  Vijesti - Sve