Naše misijsko poslanje

Naše misijsko poslanje

Nedelja, 21. 10. 2018.

Misijska nedjelja u Župi sv.Nikole Biskupa u Metkoviću i ove je godine obilježena duhovno-molitvenim i humanitarnim sadržajem. Tijekom svih nedjeljnih misa zahvaljivali smo Gospodinu za dar misijskog poslanja kojeg ima svaki vjernik gdje god bio i što god radio, a posebne molitvene nakane upućivali smo za sve misionare i misionarke koji u dalekim  zemljama, predano i s ljubavlju naviještaju Radosnu vijest, često žrtvujući i vlastiti život.


20. listopada navršilo se 30 godina od smrti našeg velikog sina Neretve i hrvatskog misionara oca Ante Gabrića, koji je svoje misijsko poslanje živio u dalekoj Indiji. Po uzoru na njegov tanjur riže koji je svakodnevno dijelio s najpotrebnijima, u našoj se župi zadnjih nekoliko godina organizira prodaja gotovih jela, a sav prilog prikupljen tom prigodom, kao i sva milostinja toga dana, donira se za potrebe misija. U svrhu misija, naša djeca i mladi rado se odriču svojih malih užitaka i radosti, kako bi svojim prilogom u misijskim kutijicama razveselili djecu  u potrebi.

„Sve je slađe kad se dijeli, kad se daje“- riječi su našeg oca Gabrića koje nas potiču da razmislimo o vlastitom misijskom poslanju i količini ljubavi koju unosimo u svakodnevni odnos prema bližnjemu i prema Bogu. Zahvalni Gospodinu za svaku žrtvu naših misionara i misionarki diljem svijeta, molimo da naše životno poslanje bude ujedno i misijsko poslanje koje će se očitovati u svakodnevnoj žrtvi i ljubavi prema našim bližnjima.

Marijana Grgurović, animatorica PMI

Preuzmite dokument:

  B   (91.48 KB)
 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve