O, ognju koji goriš, užezi i mene!

O, ognju koji goriš, užezi i mene!

Nedelja, 1. 12. 2013.

{image:38:medium}

Kao služavkama Maloga Isusa osobita nam je radost bila podijeliti početak duhovnog hoda sa župljanima župe sv. Nikole u Bistri. Tamošnji župnik, inače član DPMI-a, vlč. Tomislav Kralj, pozvao je nas sestre kako bi župnu zajednicu animirale za početak milosnog vremena došašća. Radosno smo se odazvale, i u nedjelju 1. prosinca vrlo rano krenule kako bismo stigle na misu zornicu.


Nama, sestrama služavkama Maloga Isusa srca gore od ljubavi prema Njemu, Malenomu i tu smo ljubav i taj žar nastojale prenijeti na okupljenu zajednicu tako što smo prije početka euharistijskog slavlja učile ih moliti krunicu Djeteta Isusa, a na kraju euharistijskog slavlja darovana nam je bila prilika progovoriti o poslanju Družbe u životu Crkve, kao i o svetačkom liku o. Utemeljitelja.

Poseban susret upriličile smo za osnovnoškolce s kojima smo imale prigodnu katehezu. Kroz simbol svijeće na adventskom vijencu pokušale smo im približiti važnost izgaranja i trošenja za druge.  Kao što se troše svijeće na adventskom vijencu i daju svjetlo i toplinu, tako i mi  kroz razne oblike izgaranja za druge, širimo oko sebe ljubav i toplinu te na taj način pripremamo jaslice srca za najdražeg Gosta.

Kao znak našeg pohoda, uz adventski panj koji je bio lijepo pripremljen ispred oltara, ostavile smo im prazne jasle uz poticaj da ih do Badnjaka pune slamom kao znak duhovne priprave. „ O sretna slamo, na kojoj ležaše mali Isus!“Na kraju ovog pohoda, svaka od nas može klicati riječima arkanđela Rafaela: „Lijepo je čuvati tajnu kraljevu, ali je slavno otkrivati djela Božja!“ (Tob, 12, 7)

  Vijesti - Sve