Obilježen 177. rođendan Sluge Božjega Josipa Stadlera

Obilježen 177. rođendan Sluge Božjega Josipa Stadlera

Nedelja, 26. 1. 2020.

Euharistijskim slavljem obilježen je spomen na 177. rođendan sluge Božjega nadbiskupa dr. Josipa Stadlera, 24. siječnja 2020. u sarajevskoj prvostolnici, gdje se nalazi njegov grob. Ovaj spomen uz župljane sarajevske katedrale, te vjerni Božji narod, obilježile su sestre Služavke Maloga Isusa koje djeluju u Sarajevu, djeca Stadlerova dječjeg Egipta, a na poseban su način hodočasnici- djeca devetog razreda Osnovne škole iz župe Imena Marijina s Gromiljaka, koji su zajedno predvođeni sestrom Jelenom Jovanović, iz istoimene župe hodočastili na grob sluge Božjega.

Euharistijskom slavlju predhodila je Krunica Božjeg milosrđa sa zazivima Božjem milosrđu, te Zlatna krunica Presvetom Srcu Isusovu, sa Litanijama Presvetom Srcu Isusovu, koje je nadbiskup Stadler jako štovao. Molitvenu pripremu animirali su katedralni župljani predvođeni s. Ljubicom Stjepanović- franjevkom pastoralnom suradnicom u katedralnoj župi.
Euharistijsko slavlje,  predslavio je katedralni župnik i sarajevski dekan preč. Mato Majić, te odmah na početku pozdravio sve nazočne i kazao, da se sabralo mnogo toga čime će se obilježiti ovo Euharistijsko slavlje: od misne nakane i osobnih nakana, do rođendana sluge Božjeg Josipa Stadlera, zatim svakog petka redovna pobožnost Srcu Isusovu  i milosrđu Božjem, te spomendan svetog Franje Saleškog, biskupa i crkvenog naučitelja.
Pod Svetom misom, pjevanje, čitanje i molitvu vjernika animirale su Sestre Služavke Malog Isusa.
Po završetku popričesne molitve izloženo je Presveto, te su svi nazočni meditirali na temelju Riječi Božje, kao i na primjeru svetog Franje Saleškog, ali i molili na svoje osobne nakane na ovom Euharistijskom klanjanju, koje je redovno svakog petka nakon Svete mise u katedrali.
Sestre i hodočasnici na kraju svete Mise okupili su se oko groba sluge Božjega Stadlera, te izmolili molitvu na nakanu proglašenja blaženim nadbiskupa Stadlera.
Bio je to poticaj i poziv svima, da ne zaboravimo, kako kaže poslanica Hebrejima, nego da se: „Spominjimo svojih glavara koji su nam navješćivali riječ Božju: promatrajući kraj njihova života, da nasljedujemo njihovu vjeru.“ Usp. Hebrejima 13, 7.
Ne smijemo zaboraviti ovog velikana naše svete vjere, slugu Božjeg nadbiskupa Stadlera, koji nam je svojim svetim životom ostavio u baštinu mnoga duhovna i materijalna dobra.
s. Manda Pršlja
 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve