Obilježen Stadlerov dan u katedrali Presvetog srca Isusova

Obilježen Stadlerov dan u katedrali Presvetog srca Isusova

Srijeda, 8. 3. 2023.

U katedrali Presvetog srca Isusova u Sarajevu, okupile su se sestre Služavke Maloga Isusa iz samostana Egipat i drugih sarajevskih zajednica, djeca iz Stadlerovog dječjeg Egipta i vjernici župne zajednice na obilježavanje dana sluge Božjega dr Josipa Stadlera gdje smo svi zajedno molili za njegovo proglašenje blaženim.

Prije Svete mise molili smo Gospinu krunicu obraćajući se Majci Mariji za pomoć i utjehu svima koji su se preporučili u naše molitve i za sve koji se utječu u zagovor i pomoć njezinom velikom štovatelju sluzi Božjem Stadleru.

Na samom početku Svete mise, sve nazočne je pozdravio vlč. Domagoj Matijević, kapelan katedralne župe. Nabrojio je nekoliko znameniti građevina koje je nadbiskup Stadler gradio u BiH, te nastavio: „Nije Stadler velik što je toliko gradio, nego jer je došao u neobrađenu zemlju, i uspostavio crkvenu hijerarhiju. Došao je u teškim i složenim vremenima i donio siromašnom bosanskom kršćaninu, sigurnost i slobodu ispovijedanja vjere u jednoga Boga, Isusa Krista. Donio im je nadu u bolje sutra.“

Po završetku Svete mise, pohodio je grob sluge Božjega dr. Josipa Stadlera gdje je zajedno s vjernicima i sestrama izmolio molitvu za njegovo proglašenje blaženim.

Slugo Božji Stadleru, zagovaraj nas u svim našim potrebama!

S. M. Klara Jerković

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve