Održana duhovna obnova za djevojke u Mekoviću

Održana duhovna obnova za djevojke u Mekoviću

Utorak, 7. 3. 2023.

 U samostanu Svete Obitelji u Metkoviću 5. ožujka 2023. održana je duhovna obnova za djevojke 7. i 8. razreda. Na susretu su sudjelovale 33 djevojke. Tema susreta je bila „Milosti je čas“ jer se nalazimo upravo u korizmenom vremenu. Susret je započeo u 10 sati molitvom u sestrinskoj kapelici gdje im je dobrodošlicu poželjela s. Angelis Kešina (predstojnica) te ih upoznala sa samostanom i životom sestara u Metkoviću. Nakon toga su u dvorani pokraj župne kuće započele radni dio susreta. Djevojke su se najprije predstavile i upoznale jedna drugu.


Nakon toga s. Mila je pripremila izlaganje o djelima milosrđa kroz zanimljiv i poučan video te prezentaciju o tjelesnim djelima milosrđa. Nakon toga je slijedio rad u grupama. Djevojke su imale priliku proučavati živote Majke Terezije, oca Ante Gabrića i blaženog Carla Acutisa. Nakon toga su odgovarale na pitanja kako one danas u svom životu po uzoru na te svece naših vremena mogu činiti djela milosrđa u svojoj sredini posebno u vremenu korizme. Imale su priliku pokazati svoje talente na kreativan način tako da su se izražavale likovno, glazbeno i scenski. Kroz taj rad još dublje su upoznale jedna drugu i otkrile vlastite talente udruživši ih zajedno u svoj zajednički rad. U samostanu je slijedio ručak, a nakon ručka šetnja do crkve sv. Ivana na groblju odakle su mogle vidjeti predivan pogled na grad Metković. U poslijepodnevnom dijelu su imale priliku za svetu ispovijed nakon koje je slijedila sveta misa. Fra Denis Šimunović, župnik župe sv. Ilije pripremio je ispit savjesti prije ispovijedi nakon koje su sve djevojke radosno pristupile tom sakramentu. Tijekom svete mise imale su priliku i čitati na svetoj misi čitanja i molitvu vjernika, a jedna djevojka je također svirala tijekom mise. U svojoj propovijedi fra Denis je potaknuo na istinsko življenje vjere u svojim obiteljima i među svojim vršnjacima. Rekao im je da se ne stide pokazati svoju vjeru na bilo kojem mjestu. Također im je rekao da je lijepo da su došle na duhovnu obnovu koja ih povezuje upravo u toj želji da dublje žive svoju vjeru i kako je važno da se druže s onima koji imaju iste vrijednosti i potiču ih na rast u vjeri.

Na susretu su sudjelovale također s. Marijana  i s. Rebeka.

Nakon svete mise djevojke sretne otišle svojim kućama zahvalne na ovom milosnom danu i na stjecanju novih prijateljstava.

s. Rebeka

Objavljeno 7. ožujka 2023. na web stranici župe Sv. Ilije Metković
 

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve