Obnova obećanja i podjela iskaznica PMI-a podravske regije

Obnova obećanja i podjela iskaznica PMI-a podravske regije

Ponedjeljak, 26. 3. 2012.

PITOMAČA: U Pitomači, u župi sv. Vida, dana 26. ožujka 2012., svečano smo proslavili Blagovijest, blagdan Prijatelja Maloga Isusa. Naime, na taj je dan upriličena obnova obećanja Prijatelja Maloga Isusa i podjela iskaznica kojoj je nazočila, u ime vodstva Društva PMI, s. Katarina Penić-Sirak, provincijska glavarica. U župnoj crkvi u Pitomači okupili su se, za tu prigodu prijatelji iz Podravskih Sesveta, Kloštra Podravskog i Pitomače pod vodstvom svojih sestara voditeljica: s. Karmen Hajdinjak, s. Ane Čajko Šešerko i s. Valerije Sakač. 


U 18 sati slavili smo svečano euharistijsko slavlje koje je predvodio domaći župnik vlč. Ivica Puškadija i tom prigodom uputio poticajne riječi svim sudionicima te ih potaknuo na zalaganje za dobro u mjestu gdje žive i rade. Na susret se okupilo preko 50 PMI koji su učlanjeni, a bilo je i onih koji su na putu učlanjenja. Članovi Društva su aktivno sudjelovali na sv. Misi i radosno obnovili svoja obećanja da će se angažirati za potrebne i pomagati kako i gdje im to bude moguće. Svoju čestitku i riječ zahvale za sve što čine kao suradnici sestara Služavki Maloga Isusa, uputila im je na kraju euharistijskog slavlja i s. Katarina u ime sestara. 

Nakon sv. Mise domaćini su za sve prisutne organizirali druženje i zakusku na župnom dvoru gdje je kroz pjesmu i radosni susret nastavljeno slavlje!

Od srca zahvaljujemo svim Prijateljima Maloga Isusa za dobro koje čine i želimo im Božji blagoslov u životu i radu!

  Vijesti - Sve