Blagovijest u Metkoviću - Primanje Statuta PMI

Blagovijest u Metkoviću - Primanje Statuta PMI

Ponedjeljak, 26. 3. 2012.

METKOVIĆ: Na svetkovinu Blagovijesti koja je ove godine slavljena 26. ožujka, a to je i glavni blagdan PMI-a, postali smo članovi Društva PMI. Za taj događaj smo se pripremali cijelu prošlu godinu svojim susretima, duhovnim obnova i radionicama koje su vodile naše sestre: Marijana, Vedrana, Lucija, Magdalis i druge. Naime, PMI iz župe sv. Nikole i sv. Ilije u Metkoviću na Blagovijest su cijeloga dana ( od 7 do 18 sati) imali klanjanje pred Presvetim u kapelici samostana sv. Obitelji, kod sestara Služavki maloga Isusa.


Od 16 do 17 sati klanjanje je predvodio župnik iz župe sv. Nikole don Senko Antunović. Razmišljali smo o Mariji koja je svojim posluhom Božjoj volji podarila svijetu Spasitelja. Tu radosnu vijest dužni smo i mi pronositi svijetom. Na kraju smo zajednički otpjevali Večernju.

U 17 sati je započela sv. misa. Don Senko nam je u propovijedi posvijestio karizmu služenja Bogu u malenima i nemoćnima koju je preko SB Josipa Stadlera povjerio Bog našim sestrama, a sada smo im i mi u tome suradnici. "Daj da svi budemo kao Marija", rekao je propovjednik, "da ljubimo Isusa i ljubimo Crkvu. U današnje vrijeme Crkva je napadana sa svih strana, ali dok ima onih koji ljube Crkvu kao što je činila Marija, živjet će Crkva. Isus želi da svi budemo Njegovi prijatelji." Bilo nam je drago čuti da župnika sa Stadlerom veže jedna posebna milost, jer je baš u njegovoj katedrali u Sarajevu osjetio svećenički poziv. Zašto ne bismo povjerovali da mu ga je SB Josip Stadler izmolio?

Poslije propovijedi prozvao nas je po imenima i mi smo izišli pred oltar gdje smo primili iz ruku s. Vesne Mateljan, Statute PMI i izrekli svoja obećanja. Molitvu za proglašenje blaženim SB Josipa Stadlera izmolili smo zajednički na kraju sv. mise, a odlučili smo od danas to činiti svaki dan.

S. Vesna nam je čestitala ovaj za nas poseban događaj i poželjela da i nama u srcu i u djelima uvijek bude prisutno Stadlerovo geslo: da imamo srce djetinje prema Bogu, materinje prema bližnjemu, a sudačko tj. puno poniznosti prema sebi. Zamolila je don Senka da nam bude duhovnik. A on nam je najavio naš slijedeći susret, te susret svih PMI u njegovoj župi krajem svibnja. Za jesen smo odredili i datum hodočašća PMI iz Metkovića na Stadlerov grob u Sarajevo.

Završetak ovog slavlja bio je u sestarskoj blagovaonici gdje su nam priređene slastice. Bilo je i novih koji su potražili pristupnice i poželjeli se učlaniti, a naš duhovnik obnovio je svoje staro članstvo. Od sada ćemo ga pozdravljati sa: "Živio mali Isus!"
PMI Metković

  Vijesti - Sve