Podjela Statuta PMI u Trilju

Podjela Statuta PMI u Trilju

Nedelja, 25. 3. 2012.

 

TRILJ: Na blagdan Blagovijesti 25. ožujka, Prijatelji Maloga Isusa (PMI) iz župe Trilj, primili su Statut Prijatelja Maloga Isusa. Obnovljeni tekst Statuta PMI je na molbu Vrhovne uprave Družbe sestara Služavki Maloga Isusa, odobrila Hrvatska biskupska konferencija na svom XXXVII. plenarnom zasjedanju u Šibeniku, od 5. do 7. studenog 2008. godine, za razdoblje od pet godina (2008. - 2013.).


Knjižice Statuta PMI podijelila je s. Dolores Brkić pojedinačno svakom članu društva PMI, (preko 100 knjižica). Sama podjela Statuta, obavljena je u župskoj crkvi sv. Mihovila u Trilju preko nedjeljne sv. Mise koju  je predvodio župnik don Stipe Ljubas.

S. Dolores u svom obraćanju, s radošću se prisjetila svojega djelovanja u ovoj župi od prije 35 godina, i naglasila kako je tada u župi vladao duh zajedništva, a to opet potvrđuju brojni članovi društva PMI.

Pored punoljetnih članova PMI, ima još veći broj djece i mladih članova PMI u župi sv. Mihovila u Trilju, što potkrepljuje nadu u buduće djelovanje društva PMI.

Anita Dukić, PMI

  Vijesti - Sve