Održan dječji kamp: “Ruka ljubavi”

Održan dječji kamp: “Ruka ljubavi”

Subota, 18. 6. 2016.

Gromiljak 15. - 18. lipnja 2016.

U Kući Navještenja u Gromiljaku se od 15. do 18. lipnja 2016. održao dječji kamp za djecu od prvog do šestog razreda osnovne škole pod motom „Ruka ljubavi“. Na kampu je sudjelovalo osamdesetak djece iz Gromiljaka, Kiseljaka, Busovače, Fojnice i okolice, a voditelji su bili Animatori Prijatelja Malog Isusa i s. Marina Perić.


Kamp je započeo u srijedu 15. lipnja misnim slavljem u župnoj crkvi „Imena Marijina“ na Gromiljaku. Euharistijsko je slavlje predslavio župnik vlč. Ilija Karlović.

Nakon misnog slavlja uslijedilo je upoznavanje djece, pjesme, ples, podjela u grupama, igre te rad u radionicama.

Ove godine pripremili smo sljedeće četiri radionice:

  • Kreativna – u kojoj se pravile rukavice, koje su djeca kasnije mogla ponijeti kući za uspomenu
  • Filmsko-biblijska – u kojoj su djeca učila o duhovnim i tjelesnim djelima milosrđa, zatim su pogledala animirani film o milosrdnom ocu, te imali rad u grupi te učili ono što nam Isus želi reći u Godini Milosti.
  • Dizajnerska – gdje su djeca na kreativan način crtala i bojila po majicama.
  • Kreativna – u ovoj kreativnoj radionici djeca su pravili jastuke te također ponijeli kući za uspomenu.

Djeca su imala priliku uživati u pjesmi i igri, bansevima, plesovima i molitvi.

Zadnji dan dječjeg kampa, misno slavlje je predvodio vlč.Jakov Kajinić-duhovnik u bogoslovnom sjemeništu koji je na poseban način raveselio djecu svojim blagim pristupom, pjesmom te ih pozvao da budu pravi Isusovi prijatelji čineći ono što je Isusu drago.

Nakon Sv. mise animatori PMI i s.Marina pripremili su program i prezentaciju za roditelje u kojoj su predstavili ono što se kroz ova četiri dana radilo sa djecom.

Nikolina Martinović

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve