Održan IX. Redovnički dan u KŠC “Don Bosco” u Žepču

Održan IX. Redovnički dan u KŠC “Don Bosco” u Žepču

Subota, 10. 9. 2016.

{image:4:medium}Ovogodišnji IX. Redovnički dan održao se u KŠC "Don Bosco" u Žepačkom kraju. Svoju prisutnost očitovale su i sestre SMI kojih je doslo 26 iz raznih zajednica: Viteza, Sarajeva, Mostara, Neuma, Doboja, Čardaka, Gromiljaka, Apostolske Nincijature, Maglaja te dalekog Haitija.

Program je počeo pozdravnim govorom dopredsjednice KVRPP s. Kate Karadža, mons. dr. Pere Sudara pomoćnog vrhbosanskog biskupa te pozdrav don Peje Orkića, provincijala SDB.
Predavanje o sakramentu milosrđa i pomirenja izlagao je fra Josip Ikić,  misionar milosrđa. Fra Josip govorio je kako je milosrđe temelj na kojem Crkva počiva. Istakao je kako u današnjem urbanom svijetu trebamo predati se Milosrđu i tražiti mir koji ovaj svijet ne daje. Fra Josip naglašava kako je sakrament pomirenja vrlo važan i da treba biti iskren. U sakramentu ispovijedi, potrebno je ispovijedati grijehe, ne i emocije te stavio naglasak na to kako nas upravo ispovijed liječi. "Mi svećenici trebamo biti u našem najvažnijem uredu, a to je ispovijedaonica." -zaključio je fra Josip.
Budući da fra Miljenko Šteko, provincijal hercegovačke franjevačke provincije iz zdravstvenih razloga nije mogao održati izlaganje o Papinoj pobudnici "Kontemplirajte", njegovo izlaganje pročitao je fra Ivan Ševo, provincijski vikar.
"Kontemplacija je sam život. To je pogled u Boga, napor da srce upravi pogled u Ljubav. Moramo izbjegavati napast da prestanemo moliti i živjeti lagodno te moliti Dobroga da nam izliječi kratkovidnost duše." -naglasio je fra Ivan.
Nakon predavanja, imali smo malu pauzu gdje je uslijedila rasprava. Nakon toga je bila prilika za svetu ispovijed te smo se uputili u župnu crkvu na sv. Misu.
Euharistiju je predslavio mons. dr. Pero Sudar u koncelebraciji sa još 29 svećenika.
Prigodnu homiliju izrekao je fra Jozo Marinčić, provincijal Bosne Srebrene.
Nakon sv. Mise uslijedilo je druženje oko obiteljskog stola,  te mala okrepa.
U 15.00h imali smo predstavljanje Centra  u koje nas je uputio don Milan Ivančević, ravnatelj KŠČ "Don Bosco" te smo imali priliku razgledati cijeli Centar.
Uslijedio je i zabavni dio koji je predvodio don Danijel Vidović sa Salezijanskom mladeži. Bilo je tu pjesme, plesa, igara i smijeha.
Naš susret je zavrsio blagoslovom pomoćnog biskupa mons. dr. Pere Sudara sa željom da radosno živimo i svjedočimo milosrđe u zajednicama i ljudima kojima smo poslani.
s. M. Ana Prkić
  Vijesti - Sve