Održan jedanaesti HosanaFest

Održan jedanaesti HosanaFest

Subota, 10. 9. 2016.

Već jedanaesti put po redu, festival hrvatskih duhovnih pjesama HosanaFest 2016. održan je u subotu 10. rujna, u Subotici. HosanFest održan je pod geslom Milost na milost.


Ovaj festival dobrotvorne je naravi čiji je prilog od prodanih ulaznica namijenjen za liječenje jedne sugrađanke iz Subotice, koja je i sama bila u ulozi organizatora i nastupa. Nažalost, sad je teško bolesna i potrebna su joj materijalna sredstva za liječenje.

Od pristiglih skladbi stručni žiri izabrao je četrnaest najboljih  koje su imale pravo nastupa. Ovaj festival uz humani cilj je i natjecateljskog karaktera. Izvođači su došli iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Njemačke i Srbije.

Vokalno instrumentalni sastav "Misericordiae" iz župe Lug Brankoviči po prvi put nastupio je na festivalu i plasirao se među pet najboljih. Na HosanaFestu nastupili su pjesmom Milost na milost. Tekst za glazbu napisala je s. Rafaela Ivić Služavka Maloga Isusa, glazbu i aražman gos. Josip – Joco Vukoja iz Fojnice.

Milost na milost

Tvoju milost na milost Oče,
Ne moram zaslužiti.
Ona je sama ljubav i milosrđe,
Besplatna, bezuvjetna, oduvijek i zauvijek
Samo Tvoja milost može voditi moj život
U tihu luku života.
Isuse, budi uz mene i
Daj mi svoju milosrdnu ruku.
Želim biti Kriste, prazna od svijeta,
Da bi tvoja milost tekla
Iz mojeg srca, srcu brata čovjeka.
Daješ mi milost novog početka,
S Tobom o Kriste, nikad nije prekasno
Da se čini ono što je ispravno
Sveto i neokaljano grijehom

Otkud ime Misericordiae? Razlog k tome je što je papa Franjo ovu godinu proglasio Godinom Milosrđa. Naša prva pjesma koju smo snimili nosi naziv "Milost na milost".

Osim članova koji su pjesmom nastupili išli su i animatori Prijatelja Maloga Isusa koji su aktivni u svojoj župnoj zajednici. S mladima je išla i s. Marinela Zeko.

Na ovom festivalu iz naše Nadbiskupije nastupila je i skupina iz Novog Travnika "Trinitas" pjesmom "Naš Bog i mi" pod vodstvom župnika vlč Ante Ledića.

s. Marinela Zeko

  Vijesti - Sve