Održan susret sestara svečarica 50. i 25. obljetnice redovničkog života u Družbi SMI-a

Održan susret sestara svečarica 50. i 25. obljetnice redovničkog života u Družbi SMI-a

Srijeda, 30. 8. 2017.

Sestre svečarice koje su na svetkovinu Velike Gospe o.g. slavile svoju 50. i 25. obljetnicu redovničkih zavjeta okupile su se 26. kolovoza u Generalnoj kući u Zagrebu na susret koji je organizirala Vrhovna uprava na čelu  s vrhovnom glavaricom Družbe s. M. Radoslavom Radek koja je i sama ove godine proslavila zlatni jubilej zavjeta. Na susretu koji je okupio sestre iz sve tri Provincije sudjelovalo je 20 sestara koje su slavile 50. obljetnicu i tri sestre koje su slavile 25. obljetnicu zavjeta.


Susret je održan od od 26. do 28. kolovoza, a započeo je u subotu 26. kolovoza sudjelovanjem sestara svečarica na Danu Družbe u Slavonskom Brodu gdje su obnovile svoje zavjete i kod obiteljskog stola posebno proslavile svoje Jubileje.

U nedjelju 27. kolovoza, sestre su posjetile svetište Majke Božje Bistričke i sudjelovale na nedjeljnoj sv. Misi, potom su posjetile Karmel u Mariji Bistrici gdje su se susrele sa s. Natanelom od Maloga Isusa, sestrom koja je zajedno s njima bila u kandidaturi i novicijatu  naše Družbe. Nakon ovog posjeta zajednici sestara karmeličanki u Bistričkom Karmelu i radosnog sestrinskog zajedništva sa sestrama, sestre su posjetile svetište Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu gdje im je gosp. Župnik pokazao svetište i popratne sadržaje u Svetištu. Nedjeljni hodočasnički dan sestre su završile u molitvi kod blaženog kardinala Alojzija Stepinca u Zgrebačkoj katedrali.

U ponedjeljak 28. kolovoza, u kapeli Generalne kuće sv. Misu za sestre svečarice predslavio je Vojni ordinarij u miru mons. Juraj Jezerinac. Nakon zajedništva kod obiteljskog stola sestre svečarice posjetile su naše sestre na Kraljevcu, posebno svoju kolegicu s. Julijanu Torbarac koja zbog bolesti nije mogla biti na susretu i sestre u Novoj vesi u Zagrebu gdje je veći dio njih proveo svoju kandidaturu i novicijat.

Susret je završio u podne u kapelici generalne kuće himnom Tebe Boga hvalimo... kojim su sestre radosnim srcem zapjevale hvalu Bogu zahvaljujući za sve milosti koje im je udijelio kroz 50 i 25 godina redovničkog života i kroz tri predivna dana zajedništva i sestrinstva u kojem su obnovile divne uspomene koje čuvaju u svojim srcima a koje će ponijeti i s ovog posebnog susreta. O ovim predivnim danima koje su proživjele sestre svečarice govorit će i fotografije snimljene od s. M. Martine Grmoja slavljenice 25. obljetnice zavjeta. (s.am)

  Vijesti - Sve