Održana duhovna obnova za simpatizere i PMI u Vitezu

Održana duhovna obnova za simpatizere i PMI u Vitezu

Srijeda, 25. 5. 2016.

U srijedu, 25. svibnja održana je duhovna obnova za PMI koju su organizirale SMI u samostanu sv. Rafaela u Vitezu. Voditeljica duhovne obnove je bila s. Marina Perić, pročelnica DPMI, a tema je glasila: “Stadlerovo milosrđe danas”.


Upriličeno je predavanje za simpatizere i Prijatelje Maloga Isusa u kojemu je s. Marina predstavila život BDM, sl.B.Josipa Stadlera te progovorila o godini Milosrđa i o poslanju PMI.

Govoreći o poslanju PMI, s.Marina je istakla da društvo PMI već punih 25 godina živi i djeluje na ovim prostorima otvarajući svoje srce egzistencijalnim periferijama donoseći utjehu i solidarnost svakom čovjeku, osobito napuštenoj djeci, starijim i bolesnim osobama, rekli bismo onima, koji u današnjem svijetu žive „nesigurnost i patnju“ kako ističe Papa Franjo. Te je rekla da: „Isus i danas traži sklonište, mjesto gdje bi se mogao roditi, rasti, živjeti, ali ne više u špiljama Betlehema, nego u ljudskim srcima. Što vi PMI možete učiniti da biste mogli prepoznati Malog Isusa u ljudskim srcima? Svijesni smo da sve patnje, suze i bol ne možemo ukloniti ali možemo ublažiti i umanjiti ako pomognemo onima kojima možemo pomoći. Onima koji nose teški križ bolesti i neimaštine možemo darovati prostor u svojim molitvama, postu i djelima milosrđa i na takav način težiti za što savršenijim kršćanskim životom po uzoru na Sl.B.Josipa Stadlera. Stoga, tražite snagu u betlehemskom otajstvu i u Isusovu životu kako bi ste u svojoj obitelji, župnoj zajednici i drugdje ostvarivali evanđeoski ideal ljubavi prema Bogu i bližnjemu“ – naglasila je s. Marina.

Duhovna obnova je završila euharistijskim slavljem te sv. Misom koju je predvodio fra Franjo Radman. Osvrnuvši se na evanđelje dana potakao je PMI da svoju pripadnost Isusu svjedoče djelima ljubavi služeći svima koji su u potrebi.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve