XIX. Godišnji susret Prijatelja Maloga Isusa Splitske provincije

XIX. Godišnji susret Prijatelja Maloga Isusa Splitske provincije

Subota, 28. 5. 2016.

U subotu, 28. svibnja 2016.g. u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije, Katuni-Kreševo, održan je redoviti XIX. Godišnji susret članova Društva Prijatelja Maloga Isusa Splitske provincije. Susret je održan pod geslom „Blago milosrdnima.“


Ovaj susret okupio je veliki broj Prijatelja Maloga Isusa koji djeluju u više od dvadeset župa, a u Društvo PMI pristupilo je novih 38 članova. Susretu Prijatelja Maloga Isusa pridružio se veći broj sestara Služavki Maloga Isusa predvođene vrhovnom glavaricom Družbe s. M. Radoslavom Radek, provincijskom glavaricom s. Anemarie Radan. Na ovom susretu nazočila je i ravnateljica Društva PMI s. Ana Marija Kesten.

Svečano euharistijsko slavlje predslavio je župnik don Mijo Grozdanić, a cijelu liturgiju uzveličali su svojim složnim glasom pjevači župnog zbora pod ravnanjem s. M. Danke Žaper.

Na kraju euharistijskog slavlja PMI obnovili su svoja obećanja, novi članovi primili su Iskaznice, Statute i medaljicu Maloga Isusa, a potom im se obratila prigodnim riječima vrhovna glavarica Družbe s. M. Radoslava.

Nakon primljenog blagoslova, druženje je nastavljeno u prelijepom okruženju župne crkve i u dvorani u kojoj su župljani župe pripremili okrjepu tijela za sve sudionike. Program susreta nastavljen je u 14. sati u crkvi gdje je slijedila pobožnost Božjem milosrđu i klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu. Ovu divnu pobožnost i klanjanje animirao je župnik s mladima iz svoje župe.

Ovo nezaboravno zajedništvo PMI u Svetoj godini milosrđa, završeno je u radosnom ozračju susreta s Isusom i otvorenošću srca za služenje bližnjima u potrebi. (s.am)

  Vijesti - Sve