Oproštaj od s. M.  Estere Goić i s. M. Davorke Čondić

Oproštaj od s. M.  Estere Goić i s. M. Davorke Čondić

Četvrtak, 30. 7. 2020.

Audregnies , 25. srpnja 2020.

Davne 1954. godine sestre naše Družbe započele su svoje djelovanje u staračkom  domu Gospe od Mira u Audregnies.


Počeci su bili teški. Zahtijevalo je puno truda i žrtve od učenja jezika do svladavanja drugih vještina u njezi, medicini, komunikaciji, otežanost komunikacije s Domovinom. Sestre je u svakodnevnom životu i radu, u poniznom služenju, nosio žar i predanost, ljubav i požrtvovnost za Boga i čovjeka.

I tako su sestre iz dana u dan slagale mozaik dobrote i služenja Malom Isusu u starima  nemoćnima u duhu karizme svoje Družbe. Svjedočile su u poniznosti i požrtvovnosti u ovom novom kutku svog djelovanja izvan Domovine Stadlerovo djelo brige za stare i nemoćne osobe. I danas nakon toliko godina u ovoj ustanovi živi Družba Stadlerova. Ovaj dom u kojem je smješteno 150 štićenika, te oko 100 djelatnika, uživa dobar ugled po našim sestrama, koje su duboko utkane u živote mnogih koji žive i ovdje navraćaju. Mnoge sestre naše Družbe kroz više od šezdeset godina utkale su sebe u život ove ustanove.

Naše sestre: s. M. Estera Goić nakon 57 godina, i s. M. Davorka Čondić nakon 45 godina života i služenja starijim i nemoćnim osobama u domu u Audregniesu vraćaju se u Domovinu. Hvala vam drage sestre s. Estera i s. Davorka za vašu ljubav i dobrotu, žrtvu i predanost koju ste živjele svaki dan u službi malenima. Maleni Isus kome ste svoj život posvetile neka vas prati i vodi u daljnjem životu. Naše ostale sestre u Audregniesu: s. Rahelu Vučić, s. Silviju Čerlek i s. Martinelu Šipić neka prati moćni zagovor Gospe od Mira, da po uzoru na Blaženu Djevicu Mariju budu nositeljice mira i ljubavi.

Dana 25. srpnja u Domu upriličena je oproštajna večer od s. Estere i s. Davorke od užeg kruga uprave doma, u ograničenom broju, zbog epidemije korona virusa. Ove dane svaku večer je opraštaj s nekim od sestara, jer svi se na neki način žele susresti sa sestrama i oprostiti se s njima na njihovu odlasku, iskazujući im duboko poštovanje i zahvalnost za njihov život i rad. Na toj oproštajnoj večeri provincijalka s. Terezija Pervan, koja je ovom prigodom u službenom posjetu sestrama, zahvalila je upravi doma na lijepoj suradnji, i rekla da ih nosimo u svojim molitvama. Također je zahvalila za žrtve i ljubav koje su sestre utkale u radu sa starijem osobama kao i za brižnost da ova kuća i dom maju dobar ugled. Sestrama u njihovoj kapelici svetu isu slavi svećenik rodom iz Nigerije, na službi za duhovnika doma.

Boraveći kraće vrijeme sa sestrama u zajednici u Audregnies te u susretu s djelatnicima doma kao i korisnicima, doživjela sam ponos i radost koliko su sestre poštivane, cijenjene i voljene. Drage sestre, od srca vam hvala za svjedočanstvo vjere i svog redovničkog poziva. Neka ulja vjernosti ne ponestane u vašim svjetiljkama. Budimo sestre i majke jedna drugoj i svima onima kojima smo poslane. Božji blagoslov bio sa svima nama.

 s. M. Terezija Pervan

Govor predsjednika doma gospodina Pierre Battara na oproštajnoj večeri od s. Estere Goić i s. Davorke Čondić

Audregnies, 25. srpnja 2020.

 Časna Provincijalka, časne sestre, dragi prijatelji!

 Mi se danas opraštamo od s. Estere i s. Davorke koje napuštaju ovu kuću nakon 57 i 45 godina njihove prisutnosti u domu naše Gospe od Mira. Zahvaljujemo im na svemu. Zahvaljujemo našem prijatelju gosp. Françis za sve što je učinio i što će činiti u buduće u ovoj kući.

Od sveg srca zahvaljujem direktoru doma gosp. Arianu, s. Raheli i njihovim ekipama, što su priredili ovu svečanost prijateljstva, predanja i zahvalnosti.

Hvala našoj Gospi od Mira, što je proširila svoju nježnost i pažnju u ovoj kući.

Ništa ne bi bilo moguće, ništa ne bi dalo toliki rezultat u ovoj kući, da nije ljubav svih nas nije utkana i da nije pokazala primjer požrtvovnog služenja malenima.

Drage moje sestre! Znam da ne volite pohvale, čestitanja, časti i ostalo. Znajte da sjeme Vaše plemenitosti i odgovornog vršenja dužnosti koje ste obavljale i sada ostavljate donosi i donositi će uvijek ploda.

Obećajmo Vam da će Vaše diskretne vrijednosti, duboke i pobožne, biti i naše.

Ovdje smo da radimo kao i Vi za dobro ustanove i naših ljudi. Mi Vas puno volimo i poštujemo.

Časna sestro provincijalka, primjer života i rada Vaših sestara u ovoj ustanovi su svjetlost u našim srcima.

Bilo bi odlično kad bi došle i druge vaše sestre za rad u našu ustanovu, da nastave rad ovih sestara. U očekivanju i nadi njihova dolaska mi ćemo se truditi pokazati dostojnima toga nasljedstva sestara.

Zahvaljujući redovničkoj zajednici i s. Raheli ova naša ustanova u Audregniesu ima dobar glas.

Dignimo naše čaše, koje nas ujedinjuju u prijateljstvu i zajedničkom radu.

Zahvalni predsjednik, direktor i ostala uprava doma.

s francuskog prevela s. M.  Estera Goić

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve