Oproštaj od sestara

Oproštaj od sestara

Petak, 1. 11. 2019.

Na portalu splitsko-makarske Nadbiskupije napisan je slijedeći tekst:

"Oproštaj od časnih sestara u Sjemeništu i Bogosloviji 

Davne 1905. godine časne sestre Služavke Malog Isusa došle su iz Sarajeva u Split.  Od tada su samozatajno u duhu svoje karizme i osnivača sluge Božjega nadbiskupa Josipa Stadlera djelovale u našim odgojnim ustanovama Centralnom bogoslovnom sjemeništu i Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu.


Prije dvije godine u procesu objedinjavanja kuhinja i praonica u našim zavodima zatvorena je kuhinja u Bogosloviji a u Sjemeništu je proširena te su  uređene posebne tri blagovaonice, za sjemeništarce i njihove odgojitelje, za bogoslove i  njihove odgojitelje  te za profesore koji se tamo hrane. Tada su časne sestre Maris, Nazarija i Natalina napustile Bogosloviju i premještene u filijalne samostane svoje provincije.

Zbog nedostatka sestara Uprava Splitske provincije sv. Josipa  na čelu sa s. Terezijom Pervan odlučila je danom  31. listopada 2019. povući i svoje tri preostale  časne sestre iz Sjemeništa: s. Moniku, predstojnicu, s. Dijanu i s. Jasminu. Još prije toga sestra Dujma je zbog bolesti premještena na drugo mjesto." Tekst se može pročitati i OVDJE, kao i na stranici SD, u rubrici MISIJA.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve