Oproštaj s. M. Mirte Lišnić od župskog zbora u župi Košute

Oproštaj s. M. Mirte Lišnić od župskog zbora u župi Košute

Utorak, 31. 8. 2021.

U nedjelju, 29. kolovoza 2021. u župi Presvetog Srca Isusova u Košutama svetu Misu predvodio je mons. Ante Jozić nadbiskup, apostolski nuncij u Bjelorusiji, u koncelebraciji sa župnikom don Tomislavom Topčićem, fra Petrom Klapežom, prof. don Josipom Dukićem i don Ivanom Odrljinom. Danas je ujedno bio i oproštaj S. M. Mirte Lišnić, koja je kroz tri godine vršila službu sviračice i voditeljice crkvenog pjevanja u ovoj župi.


Zbor pod vodstvom S. M. Mirte uzveličao je skladnim pjevanjem euharistijsko slavlje. Nadbiskup mons. Ante Jozić i župnik don Tomislav Topčić zahvalili su S. M. Mirti na predanom radu u župi sa župskim zborom. Ona će službu sviračice i voditeljice crkvenog pjevanja preuzeti slijedeće nedjelje u župi Trilj od S. M. Zdenke Tomas, a u župi Košute službu sviračice i voditeljice crkvenog pjevanja u župi Košute preuzet će S. M. Fanita Jukić. Na sv. Misi u Košutama iz samostana u Košutama, uz S. M. Mirtu i S. M. Fanitu, bile su prisutne predstojnica S. M. Zorka Radan, S. M. Milivoja Čalo i S. M. Vladimira Bitunjac.

Nakon svečanog euharistijskog slavlja župnik don Tomislav Topčić je organizirao svečani ručak u restoranu na Gazu u prigodi oproštaja S. M. Mirte iz župe Košute. Na ručku su uz nadbiskupa mons. Jozića, župnika don Tomislava Topčića, fra Petra Klapeža, prof. don Josipa Dukića i don Ivana Odrljina, S. M. Mirtu, S. M. Fanitu i S. M. Zorku, bili i pjevači župskog zbora iz Košuta.

U zajedničkom druženju župnika don Tomislava, pjevača i S. Mirte još jednom su izgovorene riječi zahvale župnika i pjevača za njezin zauzeti život i rad u župi .

U zajedničkom druženju župnika don Tomislava, pjevača i S. Mirte još jednom su izgovorene riječi zahvale župnika i pjevača za njezin zauzeti život i rad u župi Košute.

s. M. Zorka Radan

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve