Osmi dan devetnice za 130-ti rođendan Družbe

Osmi dan devetnice za 130-ti rođendan Družbe

Nedelja, 23. 8. 2020.

24. kolovoz 2020.

''Ako želite pravi put naći, koji k Isusu i u nebo vodi, a vi sebe i sve svoje skroz Mariji podajte''

Primjer iz Stadlerova života:

Za 25. obljetnicu Družbe (24. listopada 1915. god.) Utemeljitelj je u svojoj poslanici sestrama napisao: ''Između svih pobožnosti jedna je od najglavnijih pobožnosti k Bl. Dj. Mariji. Ta pobožnost nije samo svakomu korisna, nego je upravo nužna za spasenje svakoga čovjeka, jer Gospodin Bog sve svoje milosti daje ljudima preko ruku Blažene Djevice Marije. Bog je od vijeka odabrao Bl. Dj. Mariju za Majku Sinu svojemu, koga je ona začela po Duhu Svetom''..

Razmišljanje:

Od Blažene Djevice Marije možemo naučiti puno toga. Po primjeru njezina života trebamo i mi živjeti. Najprije trebamo kao i Ona o svim događajima u svome životu promišljati, pronicati ih srcem i razumom. Trebamo biti budni u životnim situacijama u smislu da ulazimo u dijalog s Bogom, ljudima i sami sa sobom, da postavljamo pitanja, da ne živimo prema naučenim shemama i ne hodamo samo utabanim putovima. Na kraju trebamo vjerovati da je Bogu sve moguće te u tome uvjerenju izricati svoj ''Da'' njemu i njegovim planovima za svoj život ili živote  bližnjih. Njezina jedina snaga i uporište jest Bog koji izvodi djelo spasenja i u njega "uvlači" skromne, jednostavne, ponizne, malene. Neka i naš život bude po primjeru Blažene Djevice Marije.

Molitva:

O moja Gospojo, moja Majko, svega ti se skroz prikazujem, a da ti pokažem, koliko te ljubim, prikazujem ti danas svoje oči, svoje uši, usta svoja, svoje srce, osobu svoju svu. Jer sam dakle sav tvoj, dobra moja Majko, čuvaj me i brani kao svoga. Amen.

s. M. Nikolina Džavić

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve