Susret sa suzama radosnicama

Susret sa suzama radosnicama

Utorak, 25. 8. 2020.

Nakon potresa koji nas je iznenadio 22. ožujka 2020., u kojem je vidno oštećena naša župna crkva sv. Ivana Krstitelja, susret koji smo održali 25. kolovoza 2020. bio je prvi susret održan u crkvi. Radost zbog susreta, a još k tome ponovo u crkvi je neopisiva, tu smo u našoj dragoj crkvi, jednoj od četiri najstarije u Zagrebu, u našim klupama, pod skelama za obnovu nakon potresa, ali opet u crkvi, teško je to opisati. S maskama na licima, na označenim mjestima, ali u našoj dragoj crkvi. Oči su sve govorile.


Uz radost koju smo podjelili zbog susreta u crkvi, nakon molitve Devetnice Malom Isusu, imali smo još jednu veliku radost i bili blagoslovljeni viješću da  naša članica društva Prijatelja Malog Isusa Darija Filipančić od 1. rujna 2020., ulazi u kanidaturu Družbe sestara Služavki Malog Isusa.

Kao član Prijatelja Malog Isusa, Dariju se može opisati kao izrazito aktivnu, članica koja je uz sve svoje obaveze na fakultetu, na poslu (teta u vrtiću), obaveze u obitelji gdje ima djeda koji živi s njima i koji je u zadnjih par mjeseci doista imao zdravstevnih poteškoća, uz sve to Darija koja živi u Velikoj Gorici, imala je vremena za nas prijatelje na Novoj Vesi u Zagrebu. Na Dariju se moglo uvijek računati, ona je sve stizala, u svim našim vidovima djelovanja i karitativnim, i kad smo išli u pohod ustanovama ili nekom našem članu, na kreativnim radionicama... Darija je uvijek bila s nama i tu. Aktivna, vedra, uvijek nasmijana i uvijek spremna reći da.

Darija nam je svjedočila o svojem putu i  odluci da se priduži sestrama Služavkama Malog Isusa, njenom zbližavanju sa sestrama i donošnju odluke.

Duboko ganuti i sretni zbog Darije, sa suzama radosnicama u očima, zaželjeli smo joj svako dobro i obilje Božjeg blagoslova, da joj Mali Isus bude pred njom, da ju prati Majčica i Duh sveti vodi.

Velika je i iskrena sreća i blagoslov da se članica naše zajednice iz Nove Vesi odlučila ući u samostan. Pratiti ćemo ju molitvom, podrškom i žrtvom, neizostavljajući opću molitvu za duhovna zvanja da se što više djevojaka odluči postati časnom sestrom ili mladića da budu svećenikom. Susretu je prisustvovao i naš Marin bogoslov, simpatizer Prijatelja Malog Isusa koji kad god je u mogućnosti dolazi i sudjeluje u našim molitvama i aktivnostima.

Dragi Prijatelji Malog Isusa, molimo za duhovna zvanja, molimo, molimo….

Žetva je velika, ali je  radnika malo. Molite, dakle gospodara žetve da radnike pošalje u žetvu svoju. Lk 10,1-2

Živo Mali Isus! 

Sandra Šulj – animator u župi sv. Ivana Krstitelja, Zagreb

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve