Osnovci s Gromiljaka hodočastili sv. Jakovu Markijskom u Deževice

Osnovci s Gromiljaka hodočastili sv. Jakovu Markijskom u Deževice

Subota, 15. 10. 2016.

{image:7:medium}
U subotu, 15. listopada 2016. godine, u prijepodnevnim satima, grupa osnovac, točnije njih tridesetak predvođeni s. M. Danicom Bilić i nastavnicom Nikolinom Komšić uputili su se na petosatno hodočašće u svetište sv. Jakova Markojskoga u Deževicama. Uz gromiljačke osnovce i pojedini roditelji školaraca, također, su napravili zavjet te hodočastili sa svojom djecom. 

Start hodočasničkoga puta bila je župna crkva u Gromiljaku, gdje su se hodočasnici okupili, te uz molitvu, pjesmu, razgovor i svjedočanstva hodili stazama sve do odredišta - svetišta sv. Jakova Markijskoga u Deževicama. 
Nakon naporognog petosatnog hoda, grupu hodočasnika kod župne crvke dočekao je župnik vlč. Marin Marić. Uz pozdrav i kratko druženje, hodočasnici su se uputili u svetište sv. Jakova Markijskoga koji je živio i propovijedao u Deževicama. 
Nakon povratka iz svetišta, u župnoj crkvi u Deževicama uslijedila je molitva krunice s vjernicima župne zajednice. Molitvu krunice su predmolili hodočasnici te sa župljanima slavili svetu misu predvođenu od župnika - vlč. Marića. Napočetku sv. mise vlč. Marić je pozdravio hodočasnike i zahvalio im na odvažnosti da u ovoj Godini Božjega milosrđa učine djelo dostojno žrtve i svjedočanstva ljubavi prema Kristu za koga se isplati živjeti i izgarati. Mladi osnovci su pjevanjem i ministriranjem dali svoj doprinos u slavlju svete mise. 
Druženje đaka i njihovih roditelja nastavljeno  je nakon svete mise u hodočasnikom domu Sv. Jakova Markijskoga. 
  Vijesti - Sve