Otvorena Misijska izložba “Imaj srce za Somaliju”

Otvorena Misijska izložba “Imaj srce za Somaliju”

Petak, 21. 10. 2011.

ZAGREB: Misijsko poslanje je širenje Radosne vijesti i odgovorna zadaća svakog krštenika. Dar kojeg smo po krštenju primili želimo dijeliti dalje. U toj poslušnosti Duhu zajedno su sestre Služavke Maloga Isusa i Prijatelji Maloga Isusa proteklih mjeseci marljivo pripremali u zajednicama i župama svoje „eksponate“ za misijsku prodajnu izložbu koja je otvorena 21. listopada u samostanu Antunovac povodom Svjetskog misijskog dana i slavljenja 121. rođendana Družbe.


Otvorenju izložbe prethodio je prigodni misijski program u župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja kojeg su animirali Prijatelji Maloga Isusa iz župe sv. Jeronima i župe sv. Pavla. Euharistijsko slavlje predslavio je vlč. Antun Štefan, ravnatelj Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj uz koncelebraciju vlč. Branka Piceka, mjesnog župnika, vlč. Dragutina Cerovečkoga, župnika župe sv. Pavla  i vlč. Franje Horvata.

U homiliji vlč. Štefan je izrazio veliko zadovoljstvo i čestitke za ovakvo plemenito djelo. Oduševljeno je više puta istaknuo da su ovo prepoznati Božji poticaji na dobro na koje smo na ovaj poseban način odgovorili i posvjedočili kako je i Afrika u našim srcima. Put dobrote najbolji je put. Sve prisutne, djecu i mlade potaknuo je da osluškuju Božji poziv i na njega odgovore.

Na kraju euharistijskog slavlja s. Katarina Penić – Sirak, provincijalna glavarica, zahvalila je svima okupljenima na njihovim doprinosima u pripremanju izložbe i animiranju misijske večeri te pozvala sve prisutne da pođu u prostorije samostana gdje je vlč. Štefan svečano blagoslovio i otvorio postavljenu izložbu.

I ovim djelom posvjedočili smo kako misijsko poslanje stalni oblik karitativnog djelovanja koje pripada našem identitetu. Po uzoru na sl. Božjeg Josipa Stadlera želimo misijski djelovati u svojoj sredini i nastaviti njegovo djelo.

Izložba je otvorena do 25. listopada u vremenu od 9 do 19 sati.

  Vijesti - Sve