Susret djevojaka u župi sv. Luke u Kalinovcu

Susret djevojaka u župi sv. Luke u Kalinovcu

Nedelja, 23. 10. 2011.

KALINOVAC: U subotu, 23. 10. 2011., na poziv župnika vlč. Mladena Gorupića, održan je susret djevojaka u župi sv. Luke u Kalinovcu, varaždinska biskupija. Tema susreta bila je „Od sjemena do cvijeta“. Susret su animirale sestre Valerija i Rebeka, a na poticaj sestre Karmen na susret se odazvalo 26 djevojaka od 6. r. osnovne do 3. r. srednje škole.


Susret je započeo u 9 sati u vjeronaučnoj dvorani u župnoj kući.

Nakon prvotne suzdržanosti djevojke su se ohrabrile, otvorile i pokazale svo bogatstvo srca i ideja koje skrivaju u sebi. Nakon međusobnog upoznavanja uslijedila je prezentacija „Od sjemena do cvijeta“, razmišljanje o tajni poziva  i upoznavanje s Družbom sestara Služavki Malog Isusa.

Svakako se treba prisjetiti da su kroz 120 godina povijesti naše Družbe mnoge sestre došle baš iz ove župe koja je Crkvi dala brojna svećenička i redovnička zvanja. A  i ovoga ljeta je bilo jedno mladomisničko slavlje.

U nastavku susreta djevojke su, radeći u četiri grupe, razmišljale o pojedinim Isusovim prispodobama. Uz evanđeoske tekstove sijalo se sjeme, tražio kukolj,  pronašlo blago. Nakon ručka bila je prezentacija njihovih razmišljanja i radova u pojedinim grupama. Zbog spriječenosti župnika, svetu Misu je u lijepo uređenoj župnoj crkvi predvodio župnik iz susjedne župe Podravske Sesvete vlč. Krunoslav Kefelja.

Na završetku susreta prisjetili smo se i velikog pape Ivana Pavla II. čiji smo spomendan prvi puta slavili baš taj dan, a i sutrašnje nedjelje posvećene misijama i misionarima. Djevojke su dobile Novi zavjet da bi i nakon susreta češće razmišljale o Božjoj riječi, a uz priču o sjemenu možda i o duhovnom pozivu.

Susret je završio oko 15 sati. Iskreno zahvaljujemo na gostoprimstvu vlč. župniku Mladenu Gorupiću, sestri Karmen, koja je potaknula ideju održavanja susreta, okupila djevojke i svirala na sv. Misi, vlč. Krunoslavu Kefelji koji nam je predslavio sv. Misu, ljubaznim domaćinima koji su se pobrinuli da ne budemo gladni i pripremili nam ručak. Nadamo se i molimo da sjeme riječi Božje koje smo sijale u župi sv. Luke u Kalinovcu u pravo vrijeme donese svoj plod. Možda i u Družbi Služavki malog Isusa.

s. Valerija i s. Rebeka

Molitva

Blago je u domu našem, u obiteljima koje imamo, u prijateljima koji nas podržavaju i koji čuvaju naše tajne. Gospodine Bože, mi te molimo da ne izgubimo to blago koje imamo. Ne dopusti da gledamo blago kao materijalnu stvar koja nas navodi na grijeh, već da budemo zadovoljni onime što imamo a blago nalazimo u dobrim djelima koje činimo uz tvoju pomoć. Amen.

Barbara Kirinec

  Vijesti - Sve