Otvorena misijska izložba na Gromiljaku

Otvorena misijska izložba na Gromiljaku

Subota, 28. 11. 2015.

{image:12:medium}U subotu, 28. studenog 2015. godine, u 16 sati otvorena je sedamnaesta misijska izložba na Gromiljaku. Moto ovogodišnje misijske izložbe je bio „Imaj srce za Haiti“. Izložbu je otvorio don Ivan Bebek – župnik iz Prisoja – koji se prisjetio prvog susreta sa sestrama Služavkama Maloga Isusa. 


Kroz cijeli program nazočne je vodila Darija Jurković-Stanić, koja se prisjetila svoga odrastanja sa sestrama. Podsjetila je na sestarsku otvorenost i gostoljubivost, kojom su ih okupljale i poticale na dobro. Program je svojim pjevanjem uzveličala poznata Etno skupina Čuvarice iz Rame.

U ime sestara, nazočne je pozdravila provincijska glavarica s. M. Admirata Lučić, koja je progovorila o „Kući Navještenja“, Anđelovom navještaju Mariji, te o navještaju naših sestara misionarki. Istaknula je važnost iskoraka kojeg su napravile naše sestre misionarke, te dodala: „Ovdje smo ponaosob da im zahvalimo što su nam otvorile pogled, proširile vidike. Mi po njima vidimo do Haitija, vidimo dušom i srcem što se događa na drugom kraju svijeta.“

Nakon pozdravnog govora provincijske glavarice, na sceni se pojavila skupina mladih Prijatelja Maloga Isusa – VIS „Imakulata“ iz Gromilaka – s pjesmom „Amor est victoria“ s kojom su nastupili na HosanaFestu u Subotici. Nakon pjesme sve je zašutjelo, a s. Ljilja Marinčić je pročitala pismo naših misionarki. Puno je toga što su nam poručile misionarke. Jedna od dirljivih rečenica svakako je i ona: „Živjeti na Haitiju, ne znači samo davati od onoga što si primio. Nego istovremeno i primati, učiti od djece i ovog naroda. Uvijek i iznova nas iznenadi njihovo zajedništvo. Sve što dobiju su spremni podijeliti, bilo da je to bombon, čokolada, voćka, igračka, tanjur riže.“ Nakon ove, kao i nakon svake druge točke, zaorio je prelijepi i gromki glas Etno skupine Čuvarice.

Pri koncu programa s. M. Danica Bilić je predstavila don Ivana Bebeka i njegovu župu, nakon čega je don Ivan preuzeo riječ te progovorio kako su on i župljani Domanovića i Prisoja doživjeli susret sa sestrama Služavkama Maloga Isusa. O tom susretu i svim daljnjim susretima sa sestrama don Ivan je rekao: „U svome nastupu, svojim riječima i djelima časne sestre zbilja svjedoče jednu pravu, istinsku ljubav, ljubav Isusovu. U svima nama vide maloga Isusa i žele da mi osjetimo njegovu ljubav, blizinu i toplinu. U svome susretu sa nama žele nas obogatiti jednostavnošću, skromnošću, pružajući nam ne jednu nego obje ruke. Svugdje vesele, pomažu sirotu i nevoljnu, vode brigu za djecu i mlade, bliski sa starima. Svjedoče vjeru i šire svoj apostolat upravo onako kako je to zamislio Sluga Božji Josip Stadler. Jednostavno: SUPER SESTRE.“

Nakon ovih dirljivih riječi sestra je Ljilja u ime sestara zahvalila don Ivanu na prisutnosti i podršci, te mu poklonila sliku Raspetoga. Program je završio paljenjem prve adventske svijeće i odlaskom u salu u kojoj su nas dočekali pripremljeni pokloni.

  Vijesti - Sve