Otvorenje izložbe u Pučišćima

Otvorenje izložbe u Pučišćima

Ponedjeljak, 6. 8. 2018.

Na nedjeljni Gospodnji dan, blagdan Gospe snježne i Dan domovinske zahvalnosti 5. kolovoza 2018. godine, obilježili smo zahvalnost i sluzi Božjem Josipu Stadleru, otvarajući putujuću izložbu u Pučišćima na otoku Braču.


U organizaciji Vrhovne uprave Društva Prijatelja Maloga Isusa krenula je pred nekoliko mjeseci putujuća Stadlerova izložba iz Njegova rodnog grada Slavonskog Broda. Iz zagrebačke provincije stigla je u Split te je započela Dalmacijom svoj hod.

U ime Vrhovne uprave Društva PMI-a i  Društva PMI-a splitske provincije, na svečanom otvaranju u prostorima vrtnog prostora župne kuće u Pučišćima, bila mi je dužnost i ujedno čast obratiti se nazočnima uvodnim pozdravnim riječima. Radosno pozdravivši nadbiskupa mons. Nikolu Eterovića, župnika don Pavu Gospdnetića, drage susestre s. Danijelu, s. Apoloniju i sestre iz Sutivana, načelnika općine gosp. Marina Kaštelan, PMI-a i sve nazočne župljane i goste. Svoju riječ pozdrava, zahvalnosti i radosti uputio je župnik don Pave, a mons. Nikola Eterović progovorio je o ulozi sestara Služavki Malog Isusa u župi, njegovom životu i duhovnoj  i kulturnoj veličini sluge Božjeg Stadlera. 

Naša Družba 2018. godinu  proglasila je Stadlerovom jubilarnom godinom pod temom „Svjetiljka koja gori i svijetli“, zbog tri velika događaja:

175. obljetnica rođenja

150. obljetnica svećeništva

100. obljetnica preseljenja u vječnost

Vrhovna uprava Društva PMI-a organizirala je ovaj projekt putujuće izložbe koja govori o životu, djelu i duhovnoj baštini sluge Božjeg Josipa Stadlera. Sa izložbom želja nam je da ona zapali iskru svjetla i ljubavi u srcima svih te da što više ljudi čuje i više upozna Stadlera. On  zaslužuje još veću pažnju u Crkvi, društvu, jasno i našim srcima. Nositelji izložbe su PMI-a zajedno s sestrama.

U župi Pučišća ovaj dan bio je nadasve svečan i poseban. Blagoslovljeno je za svih što je njihov mještanin mons. Nikola Eterović slavio sv. misu i predivnom propovjedi izložio evanđeosku riječ u duhu sveukupne zahvalnosti ovog dana. Osobno sam bila ponosna što su moje susestre pastoralne djelatnice u ovoj župi izuzetno marljive i prepoznatljive kao Stadlerovke. Sestra Danijela Mihić sa PMI-a marljivo je postavila izložbu i pripremila koncert dječjeg zbora na visokoj razini na oduševljenje svih nazočnih a čak i turista. Velika potpora svemu je raspoloživa podrška župnika don Pave. Župljani su ponosni da je za splitsku provinciju izložba počela prvo u njihovoj župi (zato sam im izrazila čestitku i zahvalnost) koja je ne samo za Pučišća, nego i za otok Brač. Žitelji i turisti moći će je razgledati  u poslijepodnevnim satima kroz više dana.

Na koncu zahvalu i pozdrav izrazila sam u ime uprave Društva PMI-a kao i  provincijalke Anemarie Radan. Župnik je nagradio domjenkom dječji zbor sa s. Danijelom i sviračicom gđom. Nikolinom, koji su se u vrućim danima marljivo uvježbavali. Svaka čast na srdačnoj marljivosti !!! Bog ih blagoslovio.

s. Dolores Brkić, pročelnica Društva PMI-a

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve