Susret sa salezijanskim animatorima

Susret sa salezijanskim animatorima

Utorak, 7. 8. 2018.

U utorak, 7. kolovoza 2018., godine don Mihovil Kurkut - Salezijanac s nekoliko bogoslova i četrdesetak mladih animatora iz BiH i Hrvatske, posjetili su Provincijalnu kuću sestara Služavki Maloga Isusa sarajevske Provincije i „Stadlerov dječji Egipat“ u Sarajevu. Mladi su se također susreli sa djecom Stadlerovog dječjeg „Egipta“ sestrama i njihovim pripravnicama.

Susret s mladima započeo je  sv. Misnim slavljem u samostanskoj kapeli, koje je predvodio don Mihovil Kurkut i u prigodnoj propovijedi tumačeći Božju Riječ potaknuo mlade da zastanu poput Isusa, te razgovaraju sa Bogom. Pozvao ih je da se ne boje valova, nego da vjeruju i uvijek se pouzdaju u Gospodina. Mladi su uz zvuk gitare i radosnim glasovima uzveličali misno slavlje.
Nakon sv. Mise na zajedničkom druženju u sestarskoj blagavaonici, s. M. Kristina Adžamić, tajnica provincije kratko je predstavila život Utemeljitelja Družbe, sluge Božjega Josipa Stadlera i nastanak Družbe sestara Služavki Maloga Isusa u Sarajevu, te djelovanje sestara u samostanu „Egipat“. Mladi su se zatim podijelili u 4 grupe, kojima su sestre i pripravnice radosno stajale na raspolaganju u razgledavanju „Egipta“. Svaka grupa posjetila je spomen prostora sluge Božjeg Stadlera, zatim prostorije gdje borave djeca o kojoj  sestre skrbe, kao i prostor dječjeg vrtića, te prostor u kojem žive  pripravnice za časne sestre. Sa zanimanjem, radoznalošću i brojnim pitanjima mladi su se zanimali o životu i djelovanju sestara, posebno su se zanimali o djeci, o kojima sestre svakodnevno skrbe.
Mladim salezijanskim animatorima ovo je bila prigoda otkriti nešto novo, blisko salezijanskoj karizmi, a sestrama prilika posvjedočiti o radosnom služenju Malom Isusu u malenim i potrebnima.
s. M. Manda Pršlja 
 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve