Paljenje Adventske svijeće

Paljenje Adventske svijeće

Subota, 1. 12. 2012.

U Kući Navještenja u Gromiljaku  održana je u subotu, 1. prosinca 2012. godine, duhovna obnova i priprema djece od prvog do osmog razreda za advent i bilo je svečano paljenje prve adventske svijeće. Veliki broj djece, njih više od stotinu, sudjelovalo je na divnom događaju koji je vodio vlč. Jakov Kajinić, duhovnik sjemeništarca u Travniku, zajedno sa sestrama. 


Susret je započeo svečanom molitvom krunice Djeteta Isusa, koju je predmolilo dvanaestero djece, u čast dvanaest godina Isusova djetinjstva. Oni su u procesiji ušli u dvoranu i uz pratnju glazbe započeli molitvu. Nakon pozdrava s Marinele Zeko, vjeroučiteljice u župi Gromiljak, vlč. Jakov je na pristupačan način djeci približio vrijeme adventa i doček rođenja Maloga Isusa. S njima je uspostavio aktivnu komunikaciju i animirao ih na kreativno sudjelovanje. Potom su animatori župe Gromiljak s djecom imali radionice i igre.

Vrhunac svega bila je u kapelici Kuće Navještenja sveta Misa. Velečasni Jakov je na temelju evanđeoskog teksta od dana protumačio što znači Isusovo upozorenje svima nama: …“Pazite da vam srca ne otežaj u proždrljivosti, pijanstvu i životnim brigama te vas iznenada zatekne onaj Dan…“. Nakon popričesne molitve uslijedio je čin paljenja prve adventske svijeće, koju je svečano upalio vlč. Jakov. Djeca su tada na vrlo spontan način dali veliki pljesak i svako od njih je izvukao jednu nakanu u kojoj će se kroz vrijeme adventa vježbati. Na svršetku se svima obratila s. Liberija Filipović, predstojnica zajednice u Gromiljaku, i izrazila radost i zahvalnost da je ovoliki broj djece i njihovih roditelja došlo na ovo duhovno zajedništvo, da u duhu skrušenosti i otvorenosti srca započnemo sveto vrijeme došašća.  

  Vijesti - Sve